ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΝΕΟΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΝΕΟΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σε έρευνα, την οποία επεχείρησε η Next Generation  δια της Allianz Faundation στην χώρα μας, οι σημερινοί νέοι εκφράζουν την... ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΝΕΟΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σε έρευνα, την οποία επεχείρησε η Next Generation  δια της Allianz Faundation στην χώρα μας, οι σημερινοί νέοι εκφράζουν την απέλπιδα αμφισβήτησή τους, αν πρέπει να αφήσουν απογόνους σε έναν κόσμο που ισορροπεί επάνω στον τρόμο, την κατάπτωση και την φτώχεια.

Συγκεκριμένα, οι οκτώ στους δέκα νέους που ερωτήθηκαν, απάντησαν πως θέλουν να αποκτήσουν οικογένεια και παιδιά, πλην όμως τους τρομάζει το γεγονός ότι τα παιδιά αυτά θα έρθουν σε ένα κόσμο μίας τέτοιας διαμορφωμένης κοινωνίας, η οποία θα είναι λιγότερο βιώσιμη.



Οι πόλεμοι, η βία, η φτώχεια, η αμφισβήτηση, η ηθική κατάπτωση και όλα τα άλλα κακά, τα οποία μας περιζώνουν σήμερα, φοβίζουν τους νέους μας για την μελλοντική ζωή επάνω στον πλανήτη.  



Δυστυχώς, εκεί καταλήγουμε. Στην ερήμωση του πλανήτη από ανθρώπινη ζωή, και μάλιστα με εκτελεστή τον ίδιο τον Άνθρωπο, δια της αρνήσεώς του να συνεχίσει να ζει μέσα σε ένα τέτοιο γήϊνο περιβάλλον, όπως αυτό, το οποίο ο ίδιος ο Άνθρωπος έχει σήμερα δημιουργήσει.

Τα γεγονότα, τα οποία με τόση απανθρωπιά εκτυλίσσονται όλο και περισσότερο, τρομάζουν αυτούς, οι  οποίοι πρόκειται να διαδεχθούν εμάς που θα φύγουμε και που με τις σκέψεις και πράξεις μας δημιουργήσαμε ένα ανυπόφορο για ζωή περιβάλλον.



Το μέλλον αυτού του κόσμου, φαίνεται καθαρά πως προσδιορίζεται αφιλόξενο και εχθρικό για περεταίρω ζωή επάνω στη Γη, από τους απογόνους μας.

error: Content is protected !!