ΝΔ Α.Ε. – ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ. ΝΔ Α.Ε. – ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ.
Γυρνώντας από…πάρτυ σε πάρτυ, το ένστικτο μου μου λέει ότι στην απόκτηση του δημαρχιακού θώκου της Σαλαμίνας, ήμασταν απλοί θεατές σε ένα εντελώς κυκλικό παιχνίδι... ΝΔ Α.Ε. – ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ.

Γυρνώντας από…πάρτυ σε πάρτυ, το ένστικτο μου μου λέει ότι στην απόκτηση του δημαρχιακού θώκου της Σαλαμίνας, ήμασταν απλοί θεατές σε ένα εντελώς κυκλικό παιχνίδι της κυριαρχίας της Πειραιώς.

Η στρατηγική της ΝΔ για επικράτηση των μπλε και στην αυτοδιοίκηση, ξεπέρασε ακόμη και τα παραταξιακά της όρια. Τελικά το κομματικό κριτήριο κυριάρχησε και σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, προς τέρψη του κόμματος βεβαίως! Γιατί ακόμη κι αν αγνόησαν κι οι δύο υποψήφιοι τον Καλλικρατικό νόμο, περί επιβολής ανεξαρτησίας της τοπικής αυτοδιοίκησης (άρθρο 214 του Ν. 3852/2010), ποιες εγγυήσεις μπορεί να προσφέρει ένας κομματικοποιημένος υποψήφιος δήμαρχος ότι θα υπηρετήσει τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και όχι την εξάρτησή του και το “γραμμάτιο” που θα πρέπει να “ξεπληρώσει”..

Το ζουμί και το ξεζούμισμα ξεκινά την 1/1/2024. Η μία ΝΔ πρέπει να εξαργυρώσει το “γραμμάτιο” και η άλλη ΝΔ αν δεν θέλει να έχει τη μοίρα του άμοιρου στον τόπο τούτο (γιατί στο κόμμα την απέκτησε ήδη), να βάλει στην άκρη τα κομματικά στεγανά και την γαλαζαία νοοτροπία.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση ως ομοϊδεάτες, να ταχθούν κι οι δύο στην γραμμή του κόμματος, λόγω εξασφάλισης πολιτικού μέλλοντος, οπότε…τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα…

Εκ του αποτελέσματος, μάθαμε ποιος απ’ τους δυο ήταν τελικά ο πολιτικά “πιο χρήσιμος ηλίθιος”, που επένδυσε η “ΝΔ Α.Ε.”

Ναι Σαλαμίνιε. Είναι αυτό που νομίζεις. Στην κυριολεξία είναι αυτό που νομίζεις. Είσαι η πολιτική επιταγή που πρέπει να εξαργυρωθεί! Για την ακρίβεια είσαι ο κομπάρσος στην καθημερινότητα σου και το μέλλον των παιδιών σου. 

Όσο χρησιμοποιούν την Σαλαμίνα στα εσωκομματικά τους παιχνίδια, τεχνηέντως σε βαζουν να θυμώνεις και να μαλώνεις με φίλους και συγγενείς, όσο βολεύεσαι με κάνα βαψιματάκι, όταν χειροκροτείς “μεγαλοπρεπή έργα” τύπου gym park(που εσύ πλήρωσες) κι ας ζεις μες στα λύματα…Συνήθισες την βρώμα και δεν ξεχωρίζεις καμιά άλλη, ούτε καν την πολιτική…Αλλά και τι επιλογή έχεις όταν λείπουν οι δυναμικές επιλογές, ακριβώς επειδή λείπουν οι δυνατοί πολιτικοί…

Ίσως αυτά τα “κενά” δημιουργούν συνθήκες νέων υποψηφιοτήτων, για την επόμενη φορά.  Τι λογής υποψηφιότητα λοιπόν θα τάραζε τα νερά και θα ανακάτευε την τράπουλα; Αυτή που δεν θα υπερτερεί το κόμμα αλλά η τοπική κοινωνία! Τι είδους θα ήταν ο ιδανικός Δήμαρχος; Χρηστός ή “χρισμένος”;

Ως τότε καλά μυαλά Σαλαμίνιε. Σήμερα η “μάχη” των μπλε με μόνη ιδεολογία τους, τη “γραμμή” του κόμματος, έληξε με τη σοφή λαϊκή ρήση:

΄Ολοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια…


ΑΚΡΟΚΕΝΤΡΩΟΣ

error: Content is protected !!