ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ, -ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ, -ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Και ενώ, η ΓΣΕΕ, -η οποία βρίσκεται εν υπνώσει εδώ και αρκετά χρόνια-, επιχειρεί δημοσκοπική έρευνα, σύμφωνα με την οποία... ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ, -ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Και ενώ, η ΓΣΕΕ, -η οποία βρίσκεται εν υπνώσει εδώ και αρκετά χρόνια-, επιχειρεί δημοσκοπική έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα πράγματα βαίνουν όλο και πιο «σκούρα» για τα οικονομικά μας, υπάρχει τέλος η ελπίδα, όπως έλεγα και εχθές.



Σύμφωνα δε, με την δημοσκόπηση αυτή, το 90% των Ελλήνων έχει μειώσει την κατανάλωση βασικών αγαθών. Μέσα στο υπόλοιπο 10, πρέπει να βρίσκεται και η ΔΕΗ (είδες;), η οποία επεκτείνει τις εμπορικές εργασίες της εξαγοράζοντας την γνωστή Εταιρεία «Κοτσόβολος», και ευελπιστεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις οικονομικές μπίζνες της και εκτός χώρας, καθώς μάλιστα οι συνεχείς αυξήσεις της στα δικά μας κιλοβάτ, της εξασφαλίζουν την κερδοφόρα βάση των εξορμήσεών της.



Η δημοσκόπηση, μεταξύ άλλων λέει και αυτά: 6 στους 10 Έλληνες λαμβάνουν χαμηλό μισθό,  1 στα 3 νοικοκυριά είναι χρεωμένα, 6 στις 10 επιχειρήσεις θα αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους, και νέα αύξηση στα ενοίκια θα φτάσει το 5, 9%.

Το παρήγορο είναι πως η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα θα ανέλθει στα 15 ευρώ τον μήνα και ανάλογα φυσικά με κάποιες προδιαγραφές.



Κι άλλα θετικά υπάρχουν, καθώς ο κύριος Γεωργιάδης προφητεύει πτώση της ανεργίας στο 10%, ενώ στην Υγεία και την Παιδεία θα πάνε τα μεγάλα έσοδα από την αυξημένη φορολογία, όπως αναγγέλλει η εφημερίδα «Καθημερινή», κι έτσι θα εξοικονομηθούν και τα 150. 000 ευρώ, τον μήνα, τα οποία η Κυβέρνηση υπόσχεται σε όποιον γιατρό εκ του εξωτερικού επαναπατριστεί, προκειμένου να επιτελέσει τον ρόλο του «προσωπικού γιατρού».

Αλλά και η εφημερίδα «Λόγος» πιστεύει πως η Κυβέρνηση περιμένει (για άλλη μία φορά) μείωση στις τιμές, ύστερα από δυό «καμπάνες» που έκρουσε σε δύο πολυεθνικές εταιρίες.

Από την δική της πλευρά, η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αναγγέλλει 20 (είκοσι) αλλαγές στην φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες, -άσχετα με το ποιές θα είναι αυτές, υπέρ, κατά ή ουδέτερες.

Στα «Παραπολιτικά» πάλι, διαβάζω πως όλες οι συντάξεις θα επανέλθουν στα επίπεδα προ του 2012, καθώς έχουν κριθεί «αντισυνταγματικές όλες οι μνημονιακές περικοπές».

Άλλο όμως να το λες και άλλο να το κάνεις.

error: Content is protected !!