ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ξημερώνοντας σήμερα, -ή μάλλον πριν ξημερώσει, στις πέντε το πρωΐ-, οι κάτοικοι των Εξαρχείων και άλλοι Αθηναίοι που αγαπάνε το... ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ξημερώνοντας σήμερα, -ή μάλλον πριν ξημερώσει, στις πέντε το πρωΐ-, οι κάτοικοι των Εξαρχείων και άλλοι Αθηναίοι που αγαπάνε το «πράσινο», έδωσαν ραντεβού να τεθούν επί των επάλξεων, πριν ο Δήμαρχος του μεγάλου περιπάτου και λάτρης των φοινίκων, στείλει ξανά τα συνεργεία τής «Αττικόν Metro» να ξεριζώσουν τα δέντρα της ιστορικής ομώνυμης πλατείας.



Η είσοδος και έξοδος του «μετρό», -υπέδειξαν κάποιοι πως-, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν επί των πεζοδρομίων της οδού Τοσίτσα, όπου χώρος άπλετος υπάρχει και απέχει ένα τετράγωνο από την ειρημένη πλατεία.

Επί των επάλξεων όμως, βρίσκονται και οι γιατροί, οι οποίοι, έστω και αν ο Πρωθυπουργός υπόσχεται αλλαγές στο σύστημα και τη λειτουργία του ΕΣΥ, κατεβαίνουν σε διήμερη απεργία στις 29 και 30 αυτού του μήνα.



Τις δικές της επάλξεις, γερά κρατά και η ακρίβεια, δίπλα στην φτωχοποίηση των Ελλήνων, ενώ η «Eurostat», διαπιστώνει πως η Ελλάδα έρχεται πρώτη σε ακρίβεια και τελευταία σε μισθούς.

Ωστόσο, κάποιες ειδήσεις μας πληροφορούν πως η Κυβέρνηση «πέτυχε», ώστε 598 προϊόντα διατροφής και γενικώς απαραίτητα για την επιβίωσή μας, θα κατεβάσουν τις τιμές τους έως και «τουλάχιστον» 5%, οπότε αυτή είναι μία ελπιδοφόρα  εξέλιξη.



Φτάνει, αυτή τη φορά να μην είναι σαν «το καλάθι του νοικοκυριού», που κάνεις «μαύρο μάτι» για να το πετύχεις σε ελάχιστα ράφια.

error: Content is protected !!