ΔΙΑΤΡΗΤΗ Η  ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΔΙΑΤΡΗΤΗ Η  ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Κατά πόσον τελικά, αυτή η περιβόητη «απώλητη ασφάλεια» των αεροδρομίων; Μένει να αποδειχθεί στο μέλλον. Προς το παρόν, λίγες ημέρες... ΔΙΑΤΡΗΤΗ Η  ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Κατά πόσον τελικά, αυτή η περιβόητη «απώλητη ασφάλεια» των αεροδρομίων; Μένει να αποδειχθεί στο μέλλον.

Προς το παρόν, λίγες ημέρες πριν, μία γυναίκα συνελήφθη όταν καθώς κατόρθωσε απαρατήρητη να εισβάλλει στην πίστα του αεροδρομίου της Καμπέρα, στην Αυστραλία, με σκοπό να εμποδίσει την πτήση να φύγει χωρίς αυτήν.



Είχε την ατυχία να «χάσει» την πτήση για λίγα λεπτά και απεφάσισε να μπει λαθραία στον αεροδιάδρομο, χωρίς να την πάρει είδηση η Ασφάλεια του αεροδρομίου.



Την επόμενη στιγμή, βρέθηκε  ακριβώς κάτω από το αεροπλάνο, φτάνοντας σε σημείο να κάνει σήμα στον πιλότο να την αφήσει να επιβιβαστεί στην πτήση της «QantasLink» με προορισμό του, την Αδελαΐδα.



Ο πιλότος, ο οποίος την αντίκρυσε μπροστά στο αεροπλάνο, ακριβώς την τελευταία στιγμή έσβησε τους κινητήρες, οι οποίοι θα μπορούσαν να τη σκοτώσουν.

Εκείνη αλλόφρων προσπαθούσε να φωνάξει στον πιλότο, προβαίνουσα και σε απονενοημένες χειρονομίες, -όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, εργαζόμενοι  επί του αεροδιαδρόμου-, προκειμένου να του τραβήξει την προσοχή.



Τελικά, η γυναίκα συνελήφθη από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας, ενώ η πτήση, καθυστέρησαν για περίπου δέκα λεπτά.

Όσο για την πλήρη ασφάλεια του αεροδρομίου, μάλλον αμφισβητείται. 

error: Content is protected !!