ΠΑΤΣΙ ΚΑΙ ΠΟΣΤΑ ΠΑΤΣΙ ΚΑΙ ΠΟΣΤΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Για πολύ καιρό μας υπόσχονται ένα 3,5% αύξηση των συντάξεων, κι εμείς όλο και περιμένουμε, αλλά φαίνεται πως θα περιμένουμε... ΠΑΤΣΙ ΚΑΙ ΠΟΣΤΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Για πολύ καιρό μας υπόσχονται ένα 3,5% αύξηση των συντάξεων, κι εμείς όλο και περιμένουμε, αλλά φαίνεται πως θα περιμένουμε τελικά εις μάτην.

Ακόμη και αν τελικά δοθεί αυτή πενιχρότατη αύξηση, μία νεότερη προοπτική, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, είναι και το ότι παράλληλα θα φορολογηθούν οι συντάξεις κατά 3,5%.



Παράλληλα, ο Διοικητής της Εθνικής  Τράπεζας της Ελλάδας κύριος Γιάννης Σταϊκούρας, προέτρεψε την Κυβέρνηση να προβεί σε επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, σε πολλούς κοινωνικούς τομείς, προκειμένου να ενισχυθεί το οικονομικό αποθεματικό της χώρας, το οποίο βλέπει να εξαντλείται.

Εντωμεταξύ, φαίνεται να πηγαίνει καλά η πολιτική των καταγγελιών φοροδιαφυγής, καθώς, τουλάχιστον εβδομήντα πέντε καταγγελίες λαμβάνουν χώρα κάθε ημέρα.



Αλλά και από τις νέες ισχύουσες φορολογίες επί των ελευθέρων επαγγελματιών, θα μπορουν χρήματα στον κρατικό κορβανά.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση επιχαίρει για 629 προϊόντα τα οποία του λοιπού θα βρίσκονται υπό το καθεστώς «μόνιμης μείωσης τιμής», στην Αγορά, και την στιγμή μάλιστα πως σε 20 χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, μειώθηκαν κατά πολύ οι λιανικές τιμές, σε επίπεδο ετήσιας βάσης.



Κάτι από εδώ, κάτι από εκεί, τα οικονομικά μας, τόσο σαν χώρα, όσο και σαν κοινωνία, καταφέρνουμε να τα φέρνουμε «πάτσι και πόστα» και ας ευχηθούμε να μην φτάσουμε σε χειρότερα. 

error: Content is protected !!