ΣΧΗΜΑΤΑ ΟΞΥΜΩΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΟΞΥΜΩΡΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Γεγονός είναι πως η ζωή μας, -και ιδιαίτερα στις ημέρες μας-, χαρακτηρίζεται από αντιφάσεις σε όλα τα επίπεδα, πολιτικά, θρησκευτικά,... ΣΧΗΜΑΤΑ ΟΞΥΜΩΡΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Γεγονός είναι πως η ζωή μας, -και ιδιαίτερα στις ημέρες μας-, χαρακτηρίζεται από αντιφάσεις σε όλα τα επίπεδα, πολιτικά, θρησκευτικά, κοινωνικά και όποια άλλα.

Έτσι, παρά τις διάφορες εξαγγελίες ή υποσχέσεις που ακούμε γύρω μας, οι περισσότερες από αυτές, διακρίνονται από αντιφατικά γεγονότα.



Για παράδειγμα, ο πρόεδρος Μπάϊντεν δήλωσε ότιο το Ισραήλ θα δεχθεί εκεχειρία λίγων ημερών προκειμένου να διαφύγουν Παλαιστίνιοι στον Νότο, αλλά αμέσως μετά η είδηση διαψεύσθηκε από το ίδιο το Ισραήλ.

Για να μην μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, ξέσπασε ο εκεί Πόλεμος, τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αυτή που την διεκδικεί.



Στην χώρα μας, παρά το γεγονός ότι κάποιες πολυεθνικές δέχθηκαν να μειώσουν τις τιμές προϊόντων σε κάπου εφτακόσια από αυτά, ούτε ταμπελίτσες είδαμε ακόμη, αλλά και καθημερινά παρατηρούμε επώδυνες αυξήσεις.

Για ένα θαύμα της ελληνικής οικονομίας μιλάει η κυρία φον ντερ Λάϊνεν, αλλά η χώρα μας, σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, έρχεται πρώτη στην ακρίβεια και τον ΦΠΑ και τελευταία σε μισθούς, δωδέκατη σε φορολογία ενοικίων.

Για αναδιάρθρωση του ΕΣΥ μιλάνε, πλην όμως τα διάφορα εργαστήρια των Νοσοκομείων μας, κλείνουν ελλείψη προσωπικού.



Με υπερκέρδη ενός δις ευρώ η ΔΕΗ μας κατά το εννεάμηνο, -έως σήμερα-, του 2023, αλλά υπαινίσσεται φτώχεια και συνεχίζει να απειλεί τους καταναλωτές με συνεχείς αυξήσεις.

Επ’ ευκαιρία, δε, είδα και αυτό να δημοσιεύεται, καθώς εμείς πληρώνουμε προς 235 ευρώ την μεγαβατώρα, ενώ οι Ιταλοί 67, οι Βούλγαροι 45, οι Δανοί 32 και οι Σουηδοί 28 ευρώ, αλλά μας πείθουν πως απολαμβάνουμε χαμηλών χρεώσεων.

error: Content is protected !!