Το μυστήριο της Ακρόπολης: Μπορείτε να δείτε τη φιγούρα που «κρύβεται» στο βράχο; Το μυστήριο της Ακρόπολης: Μπορείτε να δείτε τη φιγούρα που «κρύβεται» στο βράχο;
Ένας στους δύο βλέπει μια κρυφή μορφή, λαξευμένη στο βράχο της Ακρόπολης, σύμφωνα με το Up Stories. Μια «κρυφή» φιγούρα μοιάζει να είναι λαξευμένη στο... Το μυστήριο της Ακρόπολης: Μπορείτε να δείτε τη φιγούρα που «κρύβεται» στο βράχο;

Ένας στους δύο βλέπει μια κρυφή μορφή, λαξευμένη στο βράχο της Ακρόπολης, σύμφωνα με το Up Stories.

Μια «κρυφή» φιγούρα μοιάζει να είναι λαξευμένη στο βράχο της Ακρόπολης, με πολλούς να αναρωτιούνται εάν πρόκειται για ένα απλό παιχνίδι της φύσης, ή για ένα από τα πολλά μυστήρια της Ακρόπολης.

Όπως αναφέρει η ομάδα του Up Stories, εδώ και 30 και πλέον χρόνια που συντηρείται ο βράχος της Ακροπόλεως με πληθώρα εργασιών κανείς δεν έχει δώσει σημασία σε κάτι που φαίνεται με γυμνό οφθαλμό.



Ο λόγος για την λαξευμένη προσωπογραφία (ή αλλιώς βραχογραφία), την οποία μπορεί κανείς να θαυμάσει κοιτάζοντας τη νοτιοανατολική πλευρά του ιερού βράχου.

Η βραχογραφία αυτή, σε μια δεύτερη, πιο εξεταστική ματιά, μοιάζει να απεικονίζει ένα ξεκάθαροανδρικό προφίλ με γένια που ρεμβάζει, κοιτάζοντας προς τα πάνω.



Εύκολα διακρίνει κανείς τα μάτια, τη μύτη, αλλά και το στόμα. Όπως αναφέρει η ομάδα του Up Stories, το περίεργο είναι ότι στο ένα ρουθούνι του προσώπου φαίνεται να υπάρχει είσοδος σπηλαίου, ενδεχομένως κάποια στοά, η οποία ωστόσο δε γνωρίζουμε πού οδηγεί.

Για του λόγου το αληθές, δείτε την εικόνα:

akropoli_vraxos__prosopo_c6f1d.png

Ένα στοιχείο υποστηρίζει την θεωρία ότι πρόκειται για ανθρώπινο κατασκεύασμα και όχι για κάποιο παιχνίδι της φύσης, είναι τα βλέφαρα αυτού του γιγάντιου προσώπου τα οποία σίγουρα δίνουν την εντύπωση του τεχνητού.

Σύμφωνα με τις απόψεις διαφόρων ερευνητών η φιγούρα θα μπορούσε να απεικονίζει τον Ποσειδώνα, τον Δία ή τον Περικλή. Η φθορά του χρόνου, όμως, έχει αλλοιώσει σημαντικά το πρόσωπο.



Ωστόσο, επικρατέστερο πρόσωπο είναι ο Ποσειδώνας, ο οποίος είχε διαγωνιστεί με την θεά της σοφίας, Αθηνά, καθώς και οι δυο τους ήθελα η πόλη να ονομαστεί προς τιμήν τους. Τελικά, όμως, η Αθηνά προσέφερε στους πολίτες των Αθηνών ένα δέντρο (τη γνωστή σε όλους ελιά) και έτσι κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των Αθηναίων. Ένα ακόμα στοιχείο που συνηγορεί προς αυτή την άποψη είναι πως το λαξευμένο ανδρικό πρόσωπο κοιτάζει προς την θάλασσα της οποίας θεός ήταν ο Ποσειδώνας.

Δείτε το βίντεο του Up Stories:

ieidiseis.gr

error: Content is protected !!