ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΣΟΥΛΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΣΟΥΛΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πριν περάσουν 24 ώρες από την δήλωση του Πρωθυπουργού ότι η Κυβέρνηση  στέκεται πάντα δίπλα στους αναξιοπαθούντες, διαβάζω στις εφημερίδες... ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΣΟΥΛΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πριν περάσουν 24 ώρες από την δήλωση του Πρωθυπουργού ότι η Κυβέρνηση  στέκεται πάντα δίπλα στους αναξιοπαθούντες, διαβάζω στις εφημερίδες πως «κλείδωσαν» τα βοηθήματα-επιδόματα, -έξη στο σύνολο-, εν όψει μάλιστα και των εορτών για ορισμένες ηλικιακές και επαγγελματικές κατηγορίες αρκεί οι τυχεροί  να πληρούν τις προϋποθέσεις και τα εισοδηματικά κριτήρια.



Δίπλα στο «μάρκετ πας», έρχεται και το «γιάθ πας», για νέους, οι οποίοι περιορίζονται στους 200.000 αλλά θα απολαύσουν ένα εκατοπενηντάρι ευρώ, μόνιμο μέτρο με την μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών, -θα έχουν δηλαδή το χαρτζιλίκι τους για ορισμένα θεάματα, μετά μεταφοράς.



Αυτό δε, το οποίο αποδεικνύει περίτρανα την συμπαράσταση, είναι αυτό, το οποίο αντιγράφω αυτολεξεί, από το δημοσίευμα το οποίο είδα:

«Αναπροσαρμόζεται κατά 8% το ποσό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για 225.000 ευάλωτα νοικοκυριά. Έτσι όσοι λαμβάνουν σήμερα 200 ευρώ θα λάβουν 216 ευρώ, όσοι λαμβάνουν 300 ευρώ θα πάρουν 324 ευρώ και όσοι παίρνουν σήμερα 400 ευρώ το μήνα, θα λάβουν 432 ευρώ».



Ζωή και κότα από εδώ και πέρα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, και ο πληθωρισμός και η ακρίβεια, ας ανέβουν όσο θέλουν.

error: Content is protected !!