ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Και ποιός στα αλήθεια δεν ένιωσε μία έξαρση χαράς, καθ’ως άκουσε την κυρία φον ντερ Λάϊνεν, ή τον κύριο Μακρόν,... ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Και ποιός στα αλήθεια δεν ένιωσε μία έξαρση χαράς, καθ’ως άκουσε την κυρία φον ντερ Λάϊνεν, ή τον κύριο Μακρόν, και τόσους άλλους να λένε πως η Ελλάδα μας, έχει βρει ξανά τον δρόμο της, έχει ανανήψει οικονομικά και την θαυμάζουν, με πρόσφατα να πλέκει παρόμοιο εγκώμιο και τον καγκελάριο Κολτ, προχθές να εκφράζεται κατενθουσιασμένος επί του θέματος στον Πρωθυπουργό μας.



Ναι μεν, αλλά … Ο κύριος Μητσοτάκης, εδώ και μήνες υπόσχεται να δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, και η καλή του θέληση δεν αμφισβητείται, πλην όμως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μας τρίζει τα δόντια και επιβάλει «στοπ» σε κάθε ευγενική χειρονομία του Πρωθυπουργού μας επί των οικονομικών, καθότι, λέει, η Ελλάδα μπορεί να βγήκε από το περιβόητο «Μνημίνι», αλλά τελεί υπό επιτήρηση για αρκετά «τέρμινα» ακόμη.

Οι ευγενικές προσπάθειες όμως εντός και επί τα αυτά συνεχίζονται και ενώ ο πληθωρισμός τείνει να ξεπεράσει το 4%, νιώθουμε αγαλλίαση καθώς 776 προϊόντα στα “σούπερ μάρκετ” θα παραμείνουν για έξι μήνες φθηνότερα έως και 5%, ενώ προς όφελος του καταναλωτή, η Κυβέρνηση θα απαγορεύσει τις προσφορές του «2συν1» και «1συν2».



Ναι, η οικονομία μας φαίνεται να είναι ανθηρή, τόσο που μας λείπουν εργατικά χέρια, -ασχέτως της ανεργίας που μας μαστίζει-, και ο ως εκ τούτου ο Πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε τον κ. Σολτς ότι η Ελλάδα μπορεί να απορροφήσει μονίμως, πολλούς από τους μετανάστες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια την κατακλύζουν.  

Η ανάγκη, φαίνεται να αποδεικνύεται και από την σκέψη αύξησης κλιμακιακών ορίων για σύνταξη, ενώ από τους ήδη συνταξιούχους θα κληθούν να επιστρέψουν αναδρομικώς, εκείνοι, οι οποίοι έτυχε να δουλεύουν μετά την συνταξιοδότησή τους.



Εντωμεταξύ, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, υγειονομικοί, ταξιτζήδες, εκπαιδευτικοί, και άλλοι πολλοί, κάθε λίγο κατεβαίνουν σε απεργίες, διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις,  γιατί, -όπως υποστηρίζουν-, πολλά πράγματα δεν πάνε καλά στους διάφορους χώρους της κοινωνικής ζωής, δυσκολεύονται να επιβιώσουν ένεκα επαυξανόμενης ακρίβειας και χαμηλών αποδοχών.

Ωστόσο και η ΔΕΗ πάει καλά, και οι νέοι μας, -αν δεν τους κόψει το ΔΝΤ-, θα ενισχυθούν με εκατόν πενήντα ολόκληρα ευρώ, και άλλες ετικέτες φθήνειας θα προστεθούν στα είδη πρώτης ανάγκης, και κίνητρα θα δοθούν για αναβαθμίσεις κτιρίων, και το ΕΣΥ θα πάει και πάλι μπροστά και τόσα όλα υπέρ ημών σχεδιάζονται.

Μπορεί κάπου να μας απογοητεύουν ορισμένα πράγματα, εμάς που ζούμε εντός, οι ξένοι παρατηρητές μας όμως, μας ανοίγουν τα μάτια με τις διαπιστώσεις τους.

Τελικά, ζούμε σε μία λίαν συμπαθητική ατμόσφαιρα.

error: Content is protected !!