ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Οπωσδήποτε, το γεγονός έχει ξανασυμβεί πολλές φορές και κατά την θητεία διαφόρων Κυβερνήσεων. Αυτές, επιδεικνύουν μία τάση να αναβάλουν τις... ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Οπωσδήποτε, το γεγονός έχει ξανασυμβεί πολλές φορές και κατά την θητεία διαφόρων Κυβερνήσεων.

Αυτές, επιδεικνύουν μία τάση να αναβάλουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία ανήκει και η Ελλάδα.

Τελευταίο συμβάν, η παραπομπή για μία ακόμη φορά της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί αμελήσαμε να υποβάλλουμε σε αυτήν, τρία σημαντικά για την ΕΕ σχετικά ζητήματα, τα οποία μας είχε ζητήσει να ολοκληρώσουμε και να της τα υποβάλουμε.             



Πρόκειται για την ελλιπή αντιπλημμυρική προστασία, η οποία φάνηκε τόσο ανεπαρκής στην Θεσσαλία, για τις πρόσθετες οφειλές σε ιδιώτες και για την χωματερή στην Ζάκυνθο.

Από την άλλη, όπως τα ξανάπαμε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προτρέπει σε μη αύξηση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ή και παροχών, ενώ τελικά στα 150 από 250 ευρώ έπεσε υπόσχεση της Κυβέρνησης για το έκτακτο βοήθημα των δεινοπαθούντων ελλήνων πολιτών, προκειμένου να κάνουν και αυτοί Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.



Για το μόνο που δεν νοιάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν επιτάσει οδηγίες, είναι ο καλπάζων πληθωρισμός στην Ελλάδα, καθώς και οι τιμές των βασικών αγαθών, των οποίων δεν μπορούν πλέον να χαρούν οι Έλληνες, πλην των πλουσίων και στις 22 Νοεμβρίου, κατεβαίνουν σε διαμαρτυρία κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου οι πληττόμενοι, ενώ καθημερινώς όλο και κάποιοι εργατικοί κλάδοι, επίσης διαμαρτύρονται.

Έτσι, αποσύρεται και η απόφαση κατάργησης των προσφορών «1+1» και «1+2», και μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο επανέρχονται στα ράφια.



Ωστόσο, άλλο ένα δυσοίωνο ρεκόρ μας στέλνει, αυτή τη φορά το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νόσων (ECDC), το οποίο ανεβάζει την Ελλάδα στην πρώτη θέση δυσιάτων και θανατηφόρων λοιμώξεων στις ελληνικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

error: Content is protected !!