ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΣΥ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΣΥ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τα ακούμε, τα ξανα-ακούμε, αλλά δεν δίνουμε και πολλή σημασία, εμπιστευόμενοι τις κυβερνητικές εξαγγελίες και υποσχέσεις για μία καλύτερη ζωή... ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΣΥ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τα ακούμε, τα ξανα-ακούμε, αλλά δεν δίνουμε και πολλή σημασία, εμπιστευόμενοι τις κυβερνητικές εξαγγελίες και υποσχέσεις για μία καλύτερη ζωή προς όφελος όλων μας, σύμφωνα με τα ριζοσπαστικά μέτρα, τα οποία πέπρωται να λάβει.

Στην δεδομένη στιγμή, πρόκειται για το ΕΣΥ, το οποίο καθημερινώς διαπιστώνουμε, -και μέσω των ΜΜΕ, ιδιαίτερα-, ότι καταλύεται, παρά τις υποσχέσεις για αναβάθμισή του.



Αλλά, εδώ και κάποια χρόνια, αντί να βλέπουμε ανάνηψη, όλο και περισσότερο διακρίνουμε φθορά, ενώ πολλά ακούγονται ακόμη και για διάλυσή του, προκειμένου η δημόσια υγεία να περάσει στον ιδιωτικό τομέα.

Όλα αυτά, φυσικά, θα τα δούμε στο εγγύς ή απώτερο μέλλον και θα κρίνουμε για την αληθοφάνεια ή παραπλάνηση των διαδόσεων.



Προς το παρόν, και για μία ακόμη φορά, στις 29 και 30 Νοεμβρίου κατεβαίνουν σε 48ωρη απεργία γιατροί και υγειονομικοί όλης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τα πληττόμενα συμφέροντά τους, αλλά και την κακή λειτουργία του συστήματος, με τα εργαστήρια των νοσοκομείων να κλείνουν το ένα μετά το άλλο ελλείψει προσωπικού, υποστελέχωση των νοσοκομειακών τμημάτων  και άλλα, ενώ κυκλοφορεί η φήμη ότι αρκετά νοσοκομεία θα καταργηθούν, απορροφούνται από τα όσα απομείνουν, καθότι υπάρχει πληθώρα από αυτά.



Περιφέρεται το ερώτημα τι θα απογίνουν οι ασθενείς, αλλά και αυτό κατά τα τελευταία χρόνια το αντιμετωπίζουμε με στωικότητα.

Και ο Θεός βοηθός.

error: Content is protected !!