ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σύμφωνα, λοιπόν, με τα λεγόμενα του Υπουργού Ανάπτυξής μας, θα πρέπει να νιώθουμε υπέροχα γιατί σαφώς ανταγωνιζόμαστε σε πληθωρισμό τις... ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα λεγόμενα του Υπουργού Ανάπτυξής μας, θα πρέπει να νιώθουμε υπέροχα γιατί σαφώς ανταγωνιζόμαστε σε πληθωρισμό τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

 «Ο πληθωρισμός των τροφίμων από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως και τον Οκτώβριο του 2023 στην Ευρωζώνη είναι 25%, στην Ισπανία και στην Γερμανία είναι 28%, στην Ελλάδα είναι 27%. Είμαστε στο μέσο όρο της Ευρώπης», είπε ο κύριος Σκρέκας.



  Συμπλήρωσε δε, πως «η ακρίβεια στα ράφια δεν προέρχεται μόνο από την αισχροκέρδεια. Έχει να κάνει με αντικειμενικές συνθήκες, την ακρίβεια στις πρώτες ύλες, που τώρα αρχίζουν και μειώνονται. Τώρα που μειώνονται πρώτες ύλες και παράγοντες κόστους, δημιουργείται η πιθανότητα να έχουμε πληθωρισμό απληστίας.», συνεπέρανε.



  Η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ωστόσο, πρεσβεύει ότι στις τιμές του ελαιόλαδου, που δεν έχει παραχθεί φέτος καθώς η συγκομιδή είναι τώρα σε εξέλιξη, η μηνιαία ανατίμηση (όχι ετήσια) ήταν 3,8% τον Αύγουστο, σχεδόν διπλασιάστηκε σε ένταση με 6,7% τον Σεπτέμβριο και υπερδιπλασιάστηκε σε 14,1% τον Οκτώβριο, όταν πλέον οι μεσάζοντες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν με μεγαλύτερη ευχέρεια περσινά αποθέματα ως φετινή παραγωγή.



Όσο δε, για το μείον 5% σε 890 προϊόντα για το οποίο αποφασίστηκε και ήδη εφαρμόζεται και το οποίο ήλεγξε με επίσκεψή του σε σούπερ-μάρκετ το περασμένο Σάββατο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και βρήκε ότι λειτουργεί καλώς, προσωπικά εχθές, στο σούπερ μάρκετ, το οποίο εγώ επισκέφθηκα για να αγοράσω τρόφΙμα, είδα τουλάχιστον δέκα με δώδεκα καρτελίτσες να είναι τοποθετημένες για ανάλογα προϊόντα στα ράφια.

Θέλω να πιστεύω πως σιγά-σιγά και μέχρι τέλους του εξαμήνου ισχύος, να έχουν προστεθεί και τα εναπομένοντα οκτακόσια εβδομήντα δύο, -περίπου-, καρτελάκια με την εκπτωτική αναφορά.

error: Content is protected !!