ΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Καθημερινώς, τον τελευταίο καιρό ακούμε, τόσο από τους κυβερνώντες, όσο και από παράγοντες του Εξωτερικού, όπως η κυρία φον ντερ... ΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Καθημερινώς, τον τελευταίο καιρό ακούμε, τόσο από τους κυβερνώντες, όσο και από παράγοντες του Εξωτερικού, όπως η κυρία φον ντερ Λάϊντεν ή η κυρία Λαγκάρντ, για το πόσο έχει ανέβει το οικονομικό επίπεδο της χώρας μας, -και με γιγάντια άλματα μάλιστα-, κι εμείς χαιρόμαστε και καμαρώνουμε.

Όμως, υπάρχουν και τα αντίθετα, όπως για παράδειγμα αυτές οι στατιστικές, οι οποίες δεν ξέρουν να χαϊδεύουν αυτιά και συνειδήσεις, και μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα, η οποία για την Ελλάδα μας, είναι συνήθως σκληρή.



Η «Statista», λοιπόν, έρχεται τώρα να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, αποκαλύπτοντας διεθνώς, την κακομοιριά μας, όσον αφορά τουλάχιστον στο μη βελτιωμένο οικονομικό επίπεδο των μισθών εν Ελλάδι και έναντι άλλων χωρών.

Έτσι, λοιπόν, ανακαλύπτουμε, -όχι πως δεν το ξέραμε δηλαδή, αλλά τώρα το έχουμε και σε επίσημους αριθμούς-, πως οι μισθοί των Ελλήνων είναι μισθοί φτώχειας.



Συγκεκριμένα, οι μέσοι ετήσιοι μισθοί στην ΕΕ κατά το 2022 κυμαίνονταν στα 73.642 ευρώ κατά εργαζόμενο και μέσον όριο,  ενώ στην Ελλάδα μόνο στα 24.067 ευρώ και μάλιστα, ερχόταν πρώτη από τις τελευταίες.

Η εξήγηση για την κατάσταση της Ελλάδας, σύμφωνα με το «Euronews Business”, είναι ότι η συνολική οικονομία και η αγορά εργασίας εξακολουθούν να αγωνίζονται να ανακάμψουν από την κρίση δημόσιου χρέους, με αποτέλεσμα οι μέσοι μισθοί και οι κατώτατοι μισθοί να είναι πολύ χαμηλότεροι από την υπόλοιπη Ευρώπη.




Να προσθέσουμε δε, ότι με αυτούς, τους χαμηλούς μισθούς, οι Έλληνες, αντιμετωπίζουν και υψηλές φορολογήσεις, αλλά και δυσκολεύονται τραγικά να αντεπεξέλθουν βιοποριστικά, ένεκα των υψηλών τιμών στην Αγορά και ιδιαίτερα στα είδη πρώτης ανάγκης.

Ως προς αυτό, το τελευταίο, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε, την πρόσφατη δήλωση στο κρατικό ραδιόφωνο του υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ο οποίος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ως προς την πτώση των τιμών στο εγγύς μέλλον.

Αλλά και στο απότερο, τί μέλλει γενέσθαι;

error: Content is protected !!