ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΘΙΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡKΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΘΙΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡKΙΚΗ ΦΙΛΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σήμερα, υποδεχόμαστε τον γείτονα και φίλο μας Ερντογάν, προερχόμενο εκ Τουρκίας, προκειμένου να φιλιοαγκαλιαστεί με τον Πρωθυπουργό μας, -γιατί έτσι... ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΘΙΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡKΙΚΗ ΦΙΛΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σήμερα, υποδεχόμαστε τον γείτονα και φίλο μας Ερντογάν, προερχόμενο εκ Τουρκίας, προκειμένου να φιλιοαγκαλιαστεί με τον Πρωθυπουργό μας, -γιατί έτσι κάνουν οι καλοί φίλοι-, και για τα όσα μέχρι σήμερα έχει πει ή κάνει κατά της χώρας μας, νερό και αλάτι, που λέμε.

«Τέλος καλό, όλα καλά!», όπως μας αποκάλυψε το πάλαι ποτέ ο Σαίξπηρ, αλλά άλλες εποχές τότε, και επί του συγκεκριμένου δεν φαίνεται να υπάρχουν αρχή και τέλος, παρά ένα “ιντερμέδιο”, μίας φιλικής αρχής, η οποία δεν γνωρΊζουμε κατά πόσον θα μακροημερεύσει, καθ’ ην στιγμήν μάλιστα και,  -κατά την αναμονή του ραντεβού, και-, οι παραβιάσεις και οι προειδοποιητικές απειλές προς την χώρα μας συνεχίστηκαν εκ μέρους του και διά στόματος εκπροσώπων του.



Κατά τα άλλα, δεν γνωρίζουμε τί ακριβώς υπάρχει στην «ατζέντα» για συζήτηση, παρά μόνο πως θα  τα πούνε σε φιλικό τόνο, περί κάπου μίας ντουζίνας θεμάτων, τα οποία αφορούν τις δύο χώρες, και από τα οποία εμείς θα μάθουμε όσα πρέπει να μάθουμε, όποτε, -ακριβώς και αν-, χρειαστεί να τα μάθουμε.

Υπάρχει μία επίσημη πληροφορία ότι τα καίρια θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες δεν θα τεθούν ούτε στο τραπέζι,  ούτε επί τάπητος,  αλλά θα μπουν προσωρινώς κάτω από το χαλί, για να μην χαλάσουν την φιλική ατμόσφαιρα, και βλέπουμε προϊόντος του χρόνου.



Υποδοχές, φλας, συναντήσεις, συζητήσεις, γεύματα και δείπνα, κοινές ανακοινώσεις γεμάτες ευγένεια και χαμόγελα, και οι φωτογράφοι να αποθανατίζουν τις ιστορικές στιγμές, με τους εγχώριους «παπαράτσι» να προσπαθούν να εκμαιεύουν αποκλειστικές ειδήσεις.

Ξέχασα τις αστυνομικές δυνάμεις. Αυτές θα είναι παρατεταγμένες παντού, όπου πατήσει ο επίσημος επισκέπτης μας, προκειμένου να διαφυλαχθεί η σωματική ακεραιότητα του επίσημου προσκεκλημένου.



Πάντως, όποιες πορείες και συλλαλητήρια κατά της πολιτικής της χώρας μας δεν θα γίνουν, προκειμένου ο φιλοξενούμενός μας, να μην νομίζει πως δεν τον συμπαθούν οι Έλληνες και τα πραγματοποιούν γι’ αυτόν.

error: Content is protected !!