ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ; ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ;
Πολλά πράγματα στη ζωή μας δεν τα καταλαβαίνουμε, ή δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε, είτε δεν θέλουμε, ή πάλι και δεν μας αφήνουν να... ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ;

Πολλά πράγματα στη ζωή μας δεν τα καταλαβαίνουμε, ή δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε, είτε δεν θέλουμε, ή πάλι και δεν μας αφήνουν να τα καταλάβουμε.

Σε οποιαδήποτε από τις ως άνω περιπτώσεις, νιώθουμε, -και συχνά είμαστε-, απροσάρμοστοι ως προς την πραγματικότητα και την υφή των πραγμάτων, καθώς και για την αποτελεσματικότητά τους.



Αυτές οι έρευνες, -για παράδειγμα-, οι οποίες κάθε τρεις και δύο σκάνε μύτη, συχνά είναι, -ή έστω μας -, αδιανόητες.  

Μία από αυτές, πρεσβεύει πως τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, εκεί στα ξένα μέρη, κοστίζουν κατά πολύ φθηνότερα από ό,τι στην Ελλάδα, και επί μέσου μισθού 2.200 ευρώ, που στην χώρα μας τον βλέπουμε με το κυάλι, -πως λένε.

Πρόσφατα, προσωπικά, επισκεπτόμενος το Κόσσοβο, διαπίστωσα ακόμη φθηνότερες τιμές και μάλιστα σε προϊόντα ελληνικά, τα οποία εισάγουν από την χώρα μας, -εδώ να κοστίζουν 2,050 ευρώ και στο Κόσσοβο μόλις 0, 70 του ευρώ.



Η «PISA», πάλι σε αξιολόγησή της επί του προκειμένου, πρεσβεύει πως ο κορωνοΐός έφερε -και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο-, «πίσω» τους μαθητές, γιατί έκαναν τα μαθήματα συνδεδεμένοι από τα σπίτια τους.

Είτε συνεδριάζουν και ξανασυνεδριάζουν οι σοφότατοι του κόσμου μας για την ατμοσφαιρική μόλυνση, την τρύπα του όζοντος, την κλιματική αλλαγή, και άλλα τέτοια, η τύχη του μέλλοντός μας αγνοείται. Κατά την εφημερίδα «Guardian», στο Sellafield της Αγγλίας, ένα πυρηνικό εργοστάσιο εδώ και χρόνια, εκπέμπει με τα απόβλητά του και κάποιες διαρροές, επικίνδυνες ποσότητες ραδιενέργειας που βλάπτουν τόσο την χώρα αυτή, αλλά και την Γαλλία. Ουδείς το ενοχλεί.



Στην Ελλάδα των παραδόξων, διάβασα την μία ημέρα πως νόμιμα οι εισπρακτικές εταιρείες μπορούν να απειλούν τους κακοπληρωτές, και δύο ημέρες αργότερα, η Κυβέρνηση επέχεραι, γιατί τιμώρησε δύο από αυτές τις εταιρίες, επειδή απειλούσαν χρεοφειλέτες.

Πάλι σε εμάς. Ξεσηκωμένοι δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, μηχανικοί, εκπαιδευτικοί, περιπτεράδες, ταξιτζήδες, και όλοι γενικώς πλην ευπόρων, για την ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, χωρίς  να λαμβάνουν υπόψη τους το δίκαιον του πράγματος, το οποίο επεξήγησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Για όλα αυτά, -δήλωσε-, φταίει η φοροδιαφυγή και ως εκ τούτου δεν πέφτει ο ΕΝΦΙΑ, δεν αυξάνονται μισθοί και συντάξεις, και όλα τα υπόλοιπα που μας φτωχοποιούν, γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσει η χώρα μας να αποκτήσει «ραφάλ» και άλλο πολεμικό υλικό. Κλείνοντας, τόνισε και πως θα παταχθεί κάθε κοινωνική αδικία!

Εντωμεταξύ, αυτές οι έρευνες που όλο φυτρώνουν μπροστά μας, όπως έλεγα και πριν, περί άλλων τυρβάζουν και η «Eurostat» αποφαίνεται πως στην Ελλάδα των ημερών μας, το 86% των κατοίκων της δυσκολεύεται να επιβιώσει, το 66%  προβλέπει τα χειρότερα επί του οικονομικού, ενώ έξι στους δέκα ερωτηθέντες θέτουν ως προτεραιότητα του κοινωνικού «στάτους» στην Ελλάδα την καταπολέμηση της φτώχειας.

Κάτι ακόμη που όλοι οι Έλληνες δεν μπορούν να καταλάβουν, όσο και αν το προσπαθούν, είναι εκείνα τα χρωματιστά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.
Η Κυβέρνηση λέει, θέλοντας να υποβοηθήσει τους καταναλωτές, ότι τα καλύτερα είναι τα «πράσινα».

Γιατί λοιπόν να υπάρχουν και τα άλλα χρώματα; 

error: Content is protected !!