ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη    Οι ημέρες μας, ποτέ δεν είναι ίδιες. Κάθε που ξημερώνει, όλο και κάτι συμβαίνει γύρω μας, κάτι που μαζί... ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

   Οι ημέρες μας, ποτέ δεν είναι ίδιες. Κάθε που ξημερώνει, όλο και κάτι συμβαίνει γύρω μας, κάτι που μαζί με όλα, -και αυτά είναι πολλά και διάφορα-, άλλοτε μας είναι αδιάφορα, άλλοτε μας χαροποιούν ή μας θλίβουν και άλλοτε πάλι τα αντιμετωπίζουμε ευχόμενοι «και μη χειρότερα».



   Μεταρρυθμίσεις στα Σχολεία, -στην Παιδεία μας δηλαδή-, «σταθμό» όπως τις χαρακτήρισε ο Υπουργός μας Παιδείας. Η αλήθεια είναι πως κάθε ομόλογός του κατά το παρελθόν και ως τώρα, όλο και πολλές αλλαγές έκανε, αλλά ποτέ «σταθμό».

   Παίζει μετά τρόμου η είδηση εδώ και κάποιες εβδομάδες πως στην Κίνα εμφανίστηκε, -αλλά και έφτασε και στην Ευρώπη-, μία νέα επιδημία, η οποία προσβάλει κυρίως παιδιά και νέους, -είδος πνευμονίας άνευ επιστροφής.



  Το δήλωσε απερίφραστα ο Πρωθυπουργός μας πως οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, είχαν αμελήσει να ασχοληθούν με την οπαδική βία, και έτσι μετά τέσσερα χρόνια διακυβέρνησής του της χώρας, -και ευκαιρίας δοθείσης- -για μία ακόμη φορά-, συγκέντρωσε αμέσως τους αρμόδιους Υπουργούς και λαμβάνονται σκληρά μέτρα, από τούδε και στο εξής.

   Όσοι τυχεροί συνταξιούχοι, θα λάβουν επιτέλους από 15 έως και 75 ευρώ αύξηση επί των συντάξεων, τον μήνα. Όσοι έχουν αυτοκίνητο, κερδίζουν μία δόση βενζίνης, δηλαδή.

    Αυτή η κλιματική αλλαγή, μας έχει αλλάξει τα φώτα! Ετοιμάζεται, δε, να μας αλλάξει και τα στομάχια. Ξένοι διαπρεπείς μελετητές και επιστήμονες προτείνουν να επιδοθούμε στα προϊόντα εργαστηρίου, αντί των … μολυσμένων παραδοσιακών τροφών.



   Σήμερα, όλη η Ελλάδα κατεβαίνει σε απεργία, ένεκα πληθωρισμού και φτώχειας, νέων νομοσχεδίων, χαμηλών μισθών και συντάξεων και άλλων αλλαγών, οι οποίες είναι η αλήθεια, εφαρμόζονται με ταχύτητα φωτός. Αλλά, φως επί των προβλημάτων, πότε θα φανεί;

    Καταργούνται Εφετεία, συγχωνεύονται Πρωτοδικεία με Ειρηνοδικεία, τα πταίσματα αναβαθμίζονται σε κακουργήματα, αποστρατικοποιούνται δέκα νησιά μας, τα οποία διεκδικεί η Τουρκία, αυξάνονται τα διόδια,  και από 1η Ιανουαρίου, -αυτός κι αν είναι μποναμάς!- θα πληρώνουμε άνευ κρατικού βοήθηματος το ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς να γνωρίζουμε ποιό χρώμα είναι καλύτερο για το βαλάντιό μας, πελαγωμένοι και άλλα πολλά.

  Και άλλα πολλά κάθε ημέρα που ξημερώνει.

error: Content is protected !!