ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΝ ΑΠΟΓΝΩΣΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΝ ΑΠΟΓΝΩΣΕΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη     Φτάσαμε και σε αυτό το σημείο, εδώ, στην χώρα των παραδόξων. Οι Αστυνομικοί μας, να κατέβουν σε πορεία, διεκδικούντες... ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΝ ΑΠΟΓΝΩΣΕΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

    Φτάσαμε και σε αυτό το σημείο, εδώ, στην χώρα των παραδόξων. Οι Αστυνομικοί μας, να κατέβουν σε πορεία, διεκδικούντες «προστασία» από τη Πολιτεία.

    Ωραίο κι αυτό! Τα όργανα της τάξης, να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα με την οπαδική εγκληματικότητα και να ζητούν το έλεος των ιθυνόντων.



    Τα πράγματα, δεν είναι αστεία, Κινδυνεύουμε άμεσα και βίαια από διψασμένα νιάτα για παραβατικότητα, η οποία συχνά οδηγεί και στο έγκλημα.

    Το γεγονός, δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό Παγκόσμιο είναι και έχει μάλιστα και πρότυπα στον διεθνή κινηματογράφο, ο οποίος με βάση το Χόλλυγουντ, δίνει τα σχετικά μαθήματα, τα οποία αναπαράγουν οι τηλεοράσεις απανταχού του πλανήτη. Καλύτερο και αποδοτικότερο φροντιστήριο, δεν υπάρχει.

    Στην Γερμανία, για παράδειγμα, -λένε οι διεθνείς στατιστικές-, το 35% των υπόπτων για εγκλήματα, είναι παιδιά κάτω των δεκατεσσάρων ετών.

     Νωπό συμβάν στην χώρα μας, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όταν στην Κάτω Αχαΐα, τρεις ανήλικοι διαπιστώθηκε πως είχαν ρημάξει σπίτια και καταστήματα και έκλεβαν από ρούχα και τρόφιμα, έως και χρήματα.



    Συνέλαβαν τους δύο ανήλικους και προέβησαν σε συστάσεις προς τους γονείς και ψάχνουν τον τρίτο, -δεκαπέντε ετών-, ο οποίος επισύρει δίωξη κακουργήματος.

   Πρωτοσέλιδο, εχθές, σε έγκριτη εφημερίδα, το ότι 1200 περιστατικά νεανικής παραβατικότητας, -χώρια τα αγνοούμενα-, σημειώνονται κάθε μήνα στην χώρα μας.

    Ξεκινώντας από το σχολικό «μπούλνγκ», φτάνουμε στο εφηβικό και νεανικό έγκλημα, πρόσφατη εκδήλωση του οποίου είχαμε την περασμένη εβδομάδα με θύμα τον  τριανταενάχρονο αστυνομικό.

   Προχθές, οι έλληνες αστυνομικοί, ζήτησαν από την Κυβέρνηση, να τους προστατεύσει.

error: Content is protected !!