Η Ελένη Γουρζή live στις “1002 ΝΥΧΤΕΣ” Η Ελένη Γουρζή live στις “1002 ΝΥΧΤΕΣ”
Η ερμηνεύτρια Ελένη Γουρζή, με καταγωγή από Λευκάδα, κυκλοφόρησε πρόσφατα  το 1ο της τραγούδι με τίτλο ‘’Πέρασε Καιρός ‘’ σε στίχους και μουσική της... Η Ελένη Γουρζή live στις “1002 ΝΥΧΤΕΣ”

Η ερμηνεύτρια Ελένη Γουρζή, με καταγωγή από Λευκάδα, κυκλοφόρησε πρόσφατα  το 1ο της τραγούδι με τίτλο ‘’Πέρασε Καιρός ‘’ σε στίχους και μουσική της Έλενας Ζανταρίδου και ενορχήστρωση του Χρήστου Κουμούση. 

Μίλησέ μας για το συγκεκριμένο τραγούδι. Τι σημαίνει για έναν καλλιτέχνη η πρώτη του κυκλοφορία;

Είναι δώρο κατά τη γνώμη μου,για έναν καλλιτέχνη να δίνει τη φωνή του με σκοπό να ταξιδέψει στα αυτιά του κόσμου  ένα τραγούδι με τη μελωδία και τα λόγια που εμπνεύστηκε/αισθάνθηκε ένας άλλος άνθρωπος .Ένα τέτοιο δώρο αισθάνθηκα ότι εισέπραξα κι εγώ από την  Έλενα Ζανταρίδου όταν πρωτοάκουσα το demo που μου έστειλε, μου εμπιστεύτηκε κάτι δικό της και την ευχαριστώ πολύ γι’αυτό.Είναι πρωτόγνωρο συναίσθημα η πρώτη κυκλοφορία νιώθεις ότι γεννιέται κάτι μοναδικό ,μια στιγμή που θα τη θυμάσαι για πάντα.Η αλήθεια είναι ότι με την πρώτη κυκλοφορία επισφραγίζεται η ύπαρξη ενός καλλιτέχνη σε πιο επαγγελματικό επίπεδο, έχεις πια κάτι προσωπικό να παρουσιάσεις στο κοινό κι είναι πολύ σημαντικό αυτό.

Τι σημαίνει για σένα, το τραγούδι; Γιατί ακολούθησες αυτόν το δρόμο;

Το τραγούδι για μένα είναι η ζωή μου ,το καταφύγιο στις λύπες μου ,το γλέντι στη χαρά μου,η ψυχοθεραπεία μου!Νομίζω όταν αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι ξεχωριστό συμβαίνει με το χάρισμα αυτό,το ένστικτο σε οδηγεί από μόνο του .Κάπως έτσι ξεκίνησα να ακολουθώ αυτόν το δρόμο επαγγελματικά,ένιωθα ότι εκεί μιλάει η ψυχή μου.

Έχεις ήδη στο βιογραφικό σου μια σειρά από live. Πως ένιωσες την πρώτη φορά που τραγούδησες μπροστά σε κοινό;

Την πρώτη φορά που τραγούδησα μπροστά σε κόσμο αισθάνθηκα λίγο περίεργα αλλά και όμορφα συνάμα, σαν να είχα κατακτήσει ένα άπιαστο όνειρο,είχα βέβαια πολύ άγχος (μπορώ να πω ότι έτρεμα)αλλά σιγά σιγά άρχισα να το απολαμβάνω και να επικοινωνώ ξαφνικά με άγνωστους ανθρώπους  κι αυτό ήταν μαγικό συναίσθημα.Ήμουν σχεδόν 19 χρονών.

Υπάρχει ανταγωνισμός στο χώρο του τραγουδιού. Υπάρχουν ευκαιρίες για τους νέους καλλιτέχνες;

Μεγάλος ανταγωνισμός υπάρχει(άλλωστε σε ποια εργασία δεν υπάρχει;), αλλά πιστεύω πως όταν ξέρεις τι θέλεις και που μπορείς να φτάσεις κάνεις αυτό που πρέπει και προχωράς. Οποιαδήποτε αρνητική σκέψη ή συμπεριφορά που θα αποτελέσει τροχοπέδη στην δρόμο σου είναι απλά τοξική.Ευκαιρίες υπάρχουν αλλά με νέες συνθήκες σε σχέση με αυτές που ξέραμε σε προηγούμενες δεκαετίες.Εξαρτάται τι εννοεί ο καθένας μας μιλώντας για ευκαιρία.Χρειάζεται γερό στομάχι ,γιατί καλώς ή κακώς είναι ένας χώρος όπου έχεις να κάνεις με έκθεση του εαυτού σου και των δυνατοτήτων σου απέναντι σε κόσμο και ο κόσμος κρίνει…είτε θετικά είτε αρνητικά.Καλοδεχούμενα όλα βέβαια…!

Τι επιδιώκεις, τι ονειρεύεσαι και τι σχεδιάζεις καλλιτεχνικά;

Ονειρεύομαι να είμαι καλά και να δημιουργώ μουσικά  με ζωντανές εμφανίσεις και νέες κυκλοφορίες τραγουδιών.Επιδιώκω να μοιράζομαι τον κόσμο μου με τους άλλους ανθρώπους μέσω του τραγουδιού.Θα ήθελά πολύ να συμπράξω με κάποιους σπουδαίους μουσικούς/ερμηνευτές  της χώρας μας.

Που μπορούμε να σε δούμε/ακούσουμε αυτό το διάστημα;

Επόμενος προορισμός για το Δεκέμβριο είναι η μουσική σκηνή 1002 Νύχτες την Κυριακή στις 17 του μήνα.Θα κάνουμε μία όμορφη σύμπραξη με τον Απόστολο Πάσχο,έναν νέο τραγουδιστή , με ελληνικά έντεχνα-λαΪκά τραγούδια του χτες και του σήμερα καθώς επίσης και αγαπημένα ντουέτα.

Θα ανακοινωθούν εκ νέου κι άλλες εμφανίσεις εντός των ημερών πρώτα ο Θεός.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.Υγεία και καλή δύναμη σε ό,τι κι αν κάνουμε όλοι μας!

error: Content is protected !!