ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ … ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ …
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ας μην είμαστε, λοιπόν, εγωϊστές. Η Ελλάδα, δεν είναι πλέον το κέντρο του κόσμου, όπως κάποτε. Υπάρουν και άλλες χώρες... ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ …

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ας μην είμαστε, λοιπόν, εγωϊστές. Η Ελλάδα, δεν είναι πλέον το κέντρο του κόσμου, όπως κάποτε. Υπάρουν και άλλες χώρες που αναπτύσσονται στον πλανήτη και έχουν και αυτές την δικιά τους ζωή, τις δικές τους χαρές και τα δικά τους προβλήματα.

Η Ουκρανία «δεν μπορεί να νικήσει χωρίς βοήθεια», προειδοποίησε από το Οσλο ο ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι, την ώρα που η βοήθεια, -των βασικών συμμάχων του Κιέβου-, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μπλοκαρισμένη λόγω διαφωνιών. «Φυσικά δεν μπορούμε να νικήσουμε χωρίς βοήθεια. Αλλά δεν μπορούμε να χάσουμε, διότι το μόνο που έχουμε είναι η χώρα μας», δήλωσε.



Οι ΗΠΑ, όμως, έχουν και αυτές τα δικά τους προβλήματα. Ο Τάκερ Κάρλσον, δήλωσε τη Δευτέρα στην τηλεοπτική εκπομπή “The Megyn Kelly Show” ότι προβλέπεται ακόμη και εκτεταμένη βία αν ο Ντόναλντ Τραμπ βρεθεί στη φυλακή πριν τις εκλογές τού Νοεμβρίου.  Η δε Μέγκιν πλειοδότησε λέγοντας: «Αν τον βάλουν στη φυλακή εν αναμονή της έφεσης πριν από τις εκλογές, η χώρα θα καεί».

Άλλο πρόβλημα στις ΗΠΑ, η απόσυρση  δύο εκατομμυρίων  οχημάτων της «Τέσλα», που από το 2015 κυκλοφορούν  και οι οδηγοί και συνοδηγοί τους κινδυνεύουν  ανά πάσα στιγμή χωρίς να το γνωρίζουν, και άλλοι, ήδη έχουν υποστεί ατυχήματα μερικά των οποίων έως και θανατηφόρα. Ο αυτόματος πιλότος, σε αυτά, αυτοματοποιούσε μερικώς την οδήγηση όταν το σύστημα ήταν σε χρήση και αυτό πιστοποίησε διετής έρευνα που πραγματοποίησε η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας. Πέντε χρόνια μετά, όλα ξεκαθαρίστηκαν και ζωή σε λόγου μας!



Ένας 23χρονος Τυνήσιος συνελήφθη επειδή μαχαίρωσε έναν 20χρονο υπάλληλο σε κέντρο ασύλου στην πόλη Ροστόκ, λιμάνι της ανατολικής Γερμανίας. Το θύμα τον βρήκε να κάνει χρήση ναρκωτικών (πού άραγε τα βρήκε μέσα στο Άσυλο;), τον παρατήρησε κι αυτός …τον έστειλε! Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ostsee Zeitun» άλλοι τρεις μετανάστες τον περασμένο Ιούνιο είχαν επιτεθεί σε φρουρούς ασφαλείας. Οι επιτηθέμενοι είχαν κάνει χρήση αλκοόλ στο Κέντρο, κάτι, το οποίο απαγορεύεται αυστηρά.

Πελάτες οδοντιατρείου στο Χερβούργο της Δυτικής Γαλλίας, -1145 στον αριθμό-, καλούνται να υποβληθούν σε εξετάσεις για ηπατίτιδα Β και C καθώς και για HIV έπειτα από «σοβαρές παραλείψεις» που διαπιστώθηκαν κατά την διάρκεια ελέγχου σε αυτό. Κάποιες φορές πας να γιατρευτείς και ενδέχεται και να πεθάνεις ακόμη.

Ένας Καναδός, φέρεται να βοηθούσε ανθρώπους να αυτοκτονήσουν. Ο 58χρονος Κένεθ Λο έστελνε με το ταχυδρομείο δηλητήριο σε άτομα που του είχαν εκφράσει την επιθυμία να πεθάνουν. Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Λο είχε ταχυδρομήσει περίπου 160 πακέτα με δηλητηριώδεις ουσίες σε διευθύνσεις στον Καναδά, ενώ είχε στείλει τουλάχιστον άλλα 1.200 πακέτα με αντίστοιχο περιεχόμενο σε ανθρώπους σε περισσότερες από 40 χώρες και άτομα ηλικίας 16 έως 34 ετών.

Τέτοια προβλήματα, και άλλα πολλά …

error: Content is protected !!