ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ  ΜΑΣ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ  ΜΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όταν πλέον έχουμε κάνει συνείδηση και μάλιστα με πολιτική σφραγίδα, ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε «ψεκασμένοι», -πλην αυτών που το... ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ  ΜΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όταν πλέον έχουμε κάνει συνείδηση και μάλιστα με πολιτική σφραγίδα, ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε «ψεκασμένοι», -πλην αυτών που το διαπιστώνουν-, επόμενο είναι να έχουμε και ψεκασμένες αντιλήψεις, όπως ακούστηκε προχθές στην Βουλή μας, από εκλεγμένο διά της ψήφου μας εκπρόσωπό μας.

Ο λόγος, για εκείνο το πρότυπο έργο εικαστικής τέχνης, το οποίο στη Νέα Υόρκη, και σε Έκθεση στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας, αποθανάτιζε την ελληνική σημαία σε ροζ αποχρώσεις.



Φυσικά, ο κάθε εικαστικός δημιουργός, έχει το δικαίωμα, -αλλιώς τί Δημοκρατία έχουμε-,  να δημιουργεί κατά άποψιν και βούλησιν, κάτι το οποίο ίσως δεν γνωρίζει έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπουργός, ο κύριος Γεραπετρίτης και ζήτησε να υποσταλεί ο εν λόγω πίνακας, έστω και αν διαφωνεί με την άποψή του η αρμοδία επί του Πολιτισμού Υπουργός μας, η οποία φυσικόν είναι να αντιλαμβάνεται ακριβέστερα τα περί Τεχνών, ένεκα της ιδιότητάς της. 

Στην Τέχνη, λένε πολλοί επαΐοντες ότι πολλά επιτρέπονται και άλλα τόσα συγχωρούνται, και ας μην λησμονούμε τον Νταλί, ή τον Πικάσσο με την «Γκουέρνικά» του, η οποία είναι καθαρώς συμβολική και εξάπτει την φαντασία μας για το τί ακριβώς ήθελε να εκφράσει ο καλλιτέχνης.



Φυσικά, και στην προκειμένη περίπτωση, θα ήταν καλό να μας εξηγήσει η δημιουργός της ροζ ελληνικής σημαίας, τί ακριβώς συμβολικά θέλει να εκφράσει.

Γιατί είναι γεγονός πως απολαμβάνοντες έναν πίνακα, θέλουμε να καταλαβαίνουμε το τί ακριβώς εκφράζει και όχι να νιώθουμε σαν ευρισκόμενοι και περισυλογιζόμενοι μπροστά σε σταυρόλεξο.

Αναμένοντες λοιπόν την επεξήγηση, και προσδοκούντες την λύση.

error: Content is protected !!