Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΕΤΕΙΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΕΤΕΙΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αυτά τα Χριστούγεννα, -τα λαμπρά εφετεινά-, θα φάμε με «χρυσά κουτάλια, καθώς λέγαμε παλαιότερα, όταν μας έταζαν αυξήσεις και καλύτερη... Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΕΤΕΙΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αυτά τα Χριστούγεννα, -τα λαμπρά εφετεινά-, θα φάμε με «χρυσά κουτάλια, καθώς λέγαμε παλαιότερα, όταν μας έταζαν αυξήσεις και καλύτερη ζωή.



Μπορεί ο πληθωρισμός να μην πέφτει, μπορεί οι τιμές στα τρόφιμα και δη τα πλήρως απαραίτητα, να επιδιώκουν να στήσουν σημαία στην κορυφή του Έβερεστ, μπορεί και οι μετρήσεις διεθνώς και τοπικώς να λένε πως το εφετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα στοιχίσει, για όσους κατορθώσουν να το απολαύσουν όπως παλαιότερα, κατά 11,4%  ακριβότερα από πέρυσι σύμφωνα με την ΣΕΛΠΕ, και τις μετρήσεις ανατιμήσεων της «Metron Analysis», μπορεί χίλια-δύο να πηγαίνουν κόντρα και μία στις δύο οικογένειες, -και πάλι κατά τις έρευνες-, να δυσκολεύεται να το στρώσει αξιοπρεπώς αυτό το τραπέζι εφέτος, πλην όμως, κανείς δεν παύει να τρέφει έστω και φρούδες ελπίδες σε ανταπόκριση φρούδων προσδοκιών.



Κατατέθηκε και το βοήθημα των χαμηλοσυνταξιούχων στις συντάξεις του. Πέρυσι ήταν 250 ευρώ, εφέτος έπεσε στα 150 και για τους χρόνου βλέπουμε.

error: Content is protected !!