ΩΣ Η ΑΜΜΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ … ΩΣ Η ΑΜΜΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ …
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Παρά το γεγονός, ότι ο σύγχρονος πολιτισμένος κόσμος μας απορρίπτει τις θρησκείες και δη τον χριστιανισμό, αυτός ο τελευταίος φαίνεται... ΩΣ Η ΑΜΜΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ …

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Παρά το γεγονός, ότι ο σύγχρονος πολιτισμένος κόσμος μας απορρίπτει τις θρησκείες και δη τον χριστιανισμό, αυτός ο τελευταίος φαίνεται να αυξάνεται και πληθύνεται κατ’ εντολήν Δημιουργού του ανθρωπίνου είδους.

Μέχρι το 2050 θα υπάρχουν περίπου 3,3 δισεκατομμύρια Χριστιανοί όπως αναφέρει έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Κέντρο Μελέτης του Παγκόσμιου Χριστιανισμού στο Θεολογικό Σεμινάριο Gordon Conwell.



Ο Χριστιανισμός αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό 1,18%, δηλαδή κατά 30 εκατομμύρια πιστούς ενώ καθημερινώς η χριστιανική κοινότητα αυξάνεται κατά περίπου 82.000 άτομα. Το 2023, ο αριθμός των χριστιανών παγκοσμίως θα ξεπεράσει για πρώτη φορά τα 2,6 δισεκατομμύρια.

Ταυτόχρονα, ο διωγμός των Χριστιανών αυξάνεται παγκοσμίως, όπως αναφέρει το «pagenews.gr.». Ειδικά στον αραβικό κόσμο, αλλά και στην Ινδία και τη Βόρεια Κορέα, οι Χριστιανοί απειλούνται μαζικά λόγω της πίστης τους, μερικές φορές διώκονται βάναυσα και απειλούνται με θάνατο.



Οι ισλαμικές θρησκευτικές ομάδες αναπτύσσονται επί του παρόντος ακόμη πιο γρήγορα  κατά 1,87%. Ο αριθμός των μουσουλμάνων ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια για πρώτη φορά εφέτος. Η τρίτη μεγαλύτερη θρησκευτική ομάδα, οι Ινδουιϊστές παρουσιάζουν ρυθμό ανάπτυξης 1,2% σε  1,09 δισεκατομμύρια άτομα.

Ο αριθμός των Βουδιστών αυξάνεται κατά 0,77%, στα 535 εκατομμύρια και οι Εβραίοι επί συνόλου  15 εκατομμυρίων παρουσιάζουν μία αύξηση κατά 0,7%. 

error: Content is protected !!