ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ας είμαστε καλοπροαίρετοι σήμερα. Όλοι περάσαμε καλά και αυτά τα Χριστούγεννα, όπου λίγο ως πολύ, είχαμε και καλό καιρό. Το... ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ας είμαστε καλοπροαίρετοι σήμερα. Όλοι περάσαμε καλά και αυτά τα Χριστούγεννα, όπου λίγο ως πολύ, είχαμε και καλό καιρό.

Το είδα και στην τηλεόραση, άλλωστε. Κατακλύσθηκαν από κόσμο οι πλατείες όλων των πόλεων και των χωριών, όπου υπήρχαν μεγάλες χριστουγεννιάτικες φιέστες, και παραμονή και ανήμερα, και καθώς μάλιστα δεν υπήρχε και εισιτήριο εισόδου. Όχι ότι δεν θα το πληρώναμε, αλλά το «τσάμπα», είναι πάντα πιο καλό.



Ωραία περάσαμε, έμειναν ευχαριστημένοι οι μικρέμποροι και μεγαλέμποροι γιατί δούλεψαν πολύ, ευχαριστημένες και οι οικογένεις γιατί ξόδεψαν πολλά κι ένιωσαν πλούσιες, και το ευχαριστήθηκαν, κι άσε το «Eurovarometro» να κάνει τις μετρήσεις του και να βγάζει συμπεράσματα πως το 86% των ελληνικών οικογενειών δυσκολεύεται να πληρώσει κάθε μήνα τους λογαριασμούς του.

Έ, στα χριστουγεννιάτικα έξοδα όλοι ανταποκριθήκαμε έτσι ή αλλιώς, καθώς μάλιστα ήμασταν χαρούμενοι και για τις αυξήσεις που θα δούμε από Ιανουάριο, και ήδη κατά 3% μπήκαν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων και ανάσαναν, και μπόρεσαν να αγοράσουν και κάτι πάρα-πάνω, και θα αυξηθούν και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.



Τώρα, κάποιες άλλες μετρήσεις διατείνονται πως οι έλληνες φορολογούμενοι χρωστούν στην Εφορία και μόνο, 106 δις ευρώ, αλλά τα Χριστούγεννα τα απόλαυσαν δεόντως καθώς θα χαρούν και την Πρωτοχρονιά, έτσι όπως  οι ελπίδες τους αναπτερώθηκαν από τις θετικές κρίσεις του «Economist» για την μεγάλη ανάκαμψη της οικονομίας μας.

error: Content is protected !!