ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ανήσυχος πολύ ο πλανήτης μας, ανήσυχος πολύ ο κόσμος μας, ανήσυχοι οι πολίτες, ενώπιον πολλών και ποικίλων ανησυχιών. Για παράδειγμα,... ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ανήσυχος πολύ ο πλανήτης μας, ανήσυχος πολύ ο κόσμος μας, ανήσυχοι οι πολίτες, ενώπιον πολλών και ποικίλων ανησυχιών.

Για παράδειγμα, αυτές τις ημέρες διαβάζω στις εφημερίδες τα των ανησυχιών των ελλήνων πολιτών κάθε επαγγέλματος και κοινωνικής τάξης.

Όλοι, κατ’  αυτάς, ανησυχούμε για τον κορωνοϊό, ο οποίος αντίθετα με άλλα μικρόβια που έρχονται και πάνε, αυτός όχι  μόνο μάς «κατσικώθηκε», αλλά και όλο και ισχυροποιείται.



Ως εκ τούτου και ο γιατρός Βασιλακόπουλος ανησυχεί γιατί οι Έλληνες, -εμείς-, πάμε μόνον ανά  16.000 άτομα εβδομαδιαίως να κάνουμε την νέα υπερδόση του νέου εμβολίου κατά του δολοφόνου ιού, χωρίς οι υπόλοιποι να δείχνουμε ίχνος ευαισθησίας και φόβου.

Στον Βόλο πάλι, ανησυχούν οι καρκινοπαθείς, καθώς για πεντακόσιους ασθενείς έχει απομείνει μόνο μία ειδική γιατρός.

Στην Αργεντινή τώρα, δημοκρατικότητα ψηφίστηκε νόμος όπου θα είναι πλέον ελεύθερες οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες, για τα πάντα. Ανησυχούν όμως οι προβλεπόμενοι οργανωτές, γιατί θα πρέπει να προκαταβάλουν αδρούς φόρους για την έκδοση της απαραίτητης αδείας.

Ανησυχούν τώρα και οι Ρώσοι γιατί οι Ουκρανοί, τους χτύπησαν ένα πλοίο γεμάτο «ντρόουνς».



Μεγάλη ανησυχία, όμως, έχει συνεπάρει και όλους τους ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι φοβούνται τρομοκρατικές επιθέσεις κατά την Πρωτοχρονιά.

Ωστόσο, για τα «διόδια», τα οποία αυξάνονται, από πρώτης Ιανουαρίου 2024, οι ανέκαθεν κατά το παρελθόν ανήσυχοι πολίτες μας, μάλλον ουδόλως ανησύχησαν.

Αλίμονο δε, να ανησυχούσαν, τώρα που είδαν με τα μάτια τους αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις τους.

error: Content is protected !!