Η ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ “ΠΡΩΤΗ” ΦΑΙΝΕΤΑΙ… Η ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ “ΠΡΩΤΗ” ΦΑΙΝΕΤΑΙ…
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Για εμάς, οι ευχές, κακό δεν κάνουν, αλλά μάλλον, -ενίοτε-, πάνε κάπου χαμένες. Άντε λοιπόν «Καλή Χρονιά» και με την... Η ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ “ΠΡΩΤΗ” ΦΑΙΝΕΤΑΙ…

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Για εμάς, οι ευχές, κακό δεν κάνουν, αλλά μάλλον, -ενίοτε-, πάνε κάπου χαμένες. Άντε λοιπόν «Καλή Χρονιά» και με την ευχή, η ευχή να πιάσει…

Αν τώρα, υποθέσουμε πως οι πρόγονοί μας είχαν δίκιο όταν έλεγαν πως «η καλή ημέρα από το πρωΐ φαίνεται» και το μεταφέρουμε αυτό στην Πρωτοχρονιά, μάλλον δύσκολα φαίνονται τα πράγματα.



Θα το αντιληφθούν δε, αυτό, όσοι έχουν την τύχη σήμερα πρωΐ-πρωΐ να πάρουν το αυτοκινητάκι τους και να περάσουν από τα «διόδια», τα οποία θα τους ευχηθούν με αύξηση κάπου οκτώ τοις εκατό.

Οι δεύτεροι, είναι κάπου δέκα τόσα εκατομμύρια Έλληνες, οι οποίοι ουδέποτε θα καταλάβουν από τούδε και στο εξής, πόσα, πώς και γιατί θα πληρώνουμε για ηλεκτρικό ρεύμα  ψάχνοντας με τις ώρες και τις μη μαντικές μας ικανότητες, να αντιληφθούμε τί θέλουν να που αυτά τα πολύχρωμα χαρτάκια που θα μας επισυνάπτουν στους λογαριασμούς ρεύματος.

Υπάρχουν όμως και οι τρίτοι, οίοι θα λάβουν τον «μποναμά» με λίγες ημέρες καθυστέρηση και είναι αυτοί οι οποίοι οφείλουν στο Δημόσιο, και εκ των οποίων 2.041.234 απειλούνται με κατασχέσεις, ενώ σε 1.479.507 έχουν ήδη επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.



Αυτά τα τρία και μόνο, φτάνουν σαν προοίμιο για να αντιληφθούμε επαρκώς, πόσο καλά θα μας πάει ο νέος χρόνος.

Όσο για τα υπόλοιπα, και τις προηγούμενες χρονιές το ίδιο μας ταλάνισαν και μην χαμογελάτε, γιατί τίποτε δεν φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα.

Κάπου διάβασα πως και τα είδη διατροφής με το «έμπα» του χρόνου θα αυξηθούν αρχικώς κατά τέσσερα τοις εκατό, και οι ναύλοι των πλοίων, και άλλα που θα αποφύγω να τα αναφέρω, για να μην τρελαθούμε, μέρα που ’ναι.

Εθιμικώς, «Καλή Χρονιά»!         

error: Content is protected !!