ΘΑ ΦΑΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πρόθεση του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του είναι να δημιουργήσει έναν επίγειο Παράδεισο στην σύγχρονη... ΘΑ ΦΑΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πρόθεση του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του είναι να δημιουργήσει έναν επίγειο Παράδεισο στην σύγχρονη Ελλάδα.

 Επί σειράν πολλών ετών, επρόκειτο, -και πάντα είναι μάλιστα-, και ένας δικός μας πόθος, ένα φρούδο όνειρο κάθε Έλληνα, το οποίο ουδέποτε υλοποιείται.

Τώρα όμως, ήγγικεν η ώρα και η υπόσχεση του Πρωθυπουργού μας, βαίνει προς πραγματοποίηση, η οποία ήδη ξεκίνησε  «με καλύτερους μισθούς, με υψηλότερες συντάξεις, ήδη από τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους»,  όπως ο ίδιος εδήλωσε σε αυτό το μήνυμά του της ελπίδας και χαράς.  



Κάπου μάλιστα διάβασα, πως σύμφωνα με ένα νέο νομοσχέδιο οι αυξήσεις μισθών ξεκινούν παραδειγματικά από την ΔΕΗ, όπου τα υψηλόβαθμα στελέχη της, θα αμείβονται του λοιπού με κάπου μία διακοσιοπενηνταριά χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, με εκατόν εξήντα για τα διευθυντικά στελέχη.

Φανταστείτε δε, και εξ’  αυτού ορμώμενοι, πόσο υψηλά θα φτάσουν οι μισθοί σε ελεύθερους επαγγελματίες και κρατικοδίαιτους, και οι συντάξεις αυτών των «υπερήφανων γηρατειών», των οποίων θα λιγδώσει, επιτέλους, το εντεράκι, -κατά τα κοινώς λεγόμενα

«Η Πολιτεία είναι και θα είναι στο πλευρό τους», τόνισε και πρόσθεσε πως « Μόνο μέσα στον Δεκέμβριο (σημ. του περασμένου έτους), πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ έγιναν στοχευμένες ενισχύσεις. Υπάρχουν, πλέον, μόνιμες μειώσεις τιμών. Και, ταυτόχρονα, οι έλεγχοι και τα υψηλά πρόστιμα πολεμούν την αισχροκέρδεια. Γιατί μία συλλογική δυσκολία δεν μπορεί να γίνεται ευκαιρία για ασύδοτη κερδοσκοπία».



Περί του επιμάχου δε, θέματος των αυξήσεων μισθών  στον δημόσιο και κρατικό τομέα, ετόνισε:  «Ριζική λύση αποτελούν μόνο οι υψηλότερες αποδοχές, με μέτρα μόνιμα, που θα ισχύουν και μετά τους πρόσκαιρους κλυδωνισμούς, και στόχο, όπως έχω πει, το 2027 ο μέσος μισθός να είναι στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ».

Λίγα χρόνια υπομονή ακόμη και θα πλησιάσουμε κάπως περισσότερο τους μισθούς των «γκόλντεν μπόϋς».

error: Content is protected !!