ΙΩΣΕΙΣ ΦΑΝΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΦΑΝΕΡΩΤΕΣ ΙΩΣΕΙΣ ΦΑΝΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΦΑΝΕΡΩΤΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιεί ότι η κλιματική αλλαγή και το σεξ χωρίς προφυλάξεις μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα... ΙΩΣΕΙΣ ΦΑΝΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΦΑΝΕΡΩΤΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιεί ότι η κλιματική αλλαγή και το σεξ χωρίς προφυλάξεις μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην παγκόσμια υγεία, αυτή τη νέα χρονιά που διανύουμε.

Ο δάγκειος πυρετός, η νόσος «mpox», -που μέχρι πρότινος την ξέραμε ως πρώην ευλογιά των πιθήκων-, αλλά και ο κορωνοϊός αναμένεται να απειλήσουν τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Η επιδημιολόγος Dr. Maria Van Kerkhove, επικεφαλής του Τμήματος Επιδημικής και Πανδημικής Ετοιμότητας και Πρόληψης μίλησε γι’ αυτές τις τρεις απειλές για να μας κάνει και πάλι «την καρδιά περιβόλι».



Η χρήση των εμβολίων εναντίον του κορωνοϊού ήταν εφέτος τραγικά χαμηλή, είπε η Dr. Van Kerkhove στο «Sky News» και πρόσθεσε πως «η εμβολιαστική κάλυψη των ομάδων υψηλού κινδύνου σε όλες τις χώρες είναι απελπιστική… για εμένα, αυτή είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση. Υπάρχουν λύσεις για την COVID-19, υπάρχουν λύσεις για την γρίπη που προλαμβάνουν τη βαριά νόσο και τον θάνατο. Γιατί δεν τις αξιοποιεί ο κόσμος;» διερωτήθηκε, -που καθώς φαίνεται πως δεν έχει πάρει ακόμη είδηση πως ο κόσμος δεν τους έχει εμπιστοσύνη.

Για τον δάγκειο πυρετό, τον οποίον η επιστημονική Κοινότητα είχε κατατροπώσει, όπως έλεγαν, τις ευθύνες μίας πρόσφατης έξαρσης, επιρρίπτει στην κλιματική αλλαγή, η οποία ένεκα ζέστης αυξάνει και πληθύνει τα κουνούπια. Πάντως ο εφετεινός χειμώνας που βάλθηκε να πάει κόντρα στην κλιματική αλλαγή, ίσως, -έστω και προσωρινά-, την διαψεύσει!



Για την νόσο των πιθήκων, ενώ την φοβάται, είπε πως  είναι μία σπάνια λοίμωξη, που συνήθως ανιχνεύεται στην δυτική ή κεντρική Αφρική. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί κρούσματα και σε πολλές άλλες χώρες, αν και ο κίνδυνος μόλυνσης είναι χαμηλός. Το μόνο που την φοβίζει, πρόσθεσε, είναι η σεξουαλική επαφή (όχι πάντως με τα συμπαθέστατα ξαδελφάκια μας!), καθώς «Στη Δημοκρατία του Κονγκό υπάρχει αυτή τη στιγμή τεράστια επιδημία στα δίκτυα του σεξ», είπε, και κατέληξε τονίζοντας ότι «όταν ο υπαίτιος ιός μπει σε αυτά τα δίκτυα, μεταδίδεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων».

Τέλος, περιέλαβε και τους εν εξελίξει πολέμους στο ρεπερτόριο των φόβων της, καθώς μπορεί με τα μολυσμένα αέριά τους, να μολύνουν νερά, σπαρτά, φρούτα, ατμόσφαιρα, να σπείρουν ιούς, και δεν συμμαζεύεται.

error: Content is protected !!