ΒΡΕ, ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΒΡΕ, ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τον μαχαίρωσαν στην μέση του δρόμου, στην Θεσσαλονίκη, κάποιοι άγνωστοι της νύχτας, τον λήστεψαν, τον παράτησαν και έφυγαν. Έγινε εχθές,... ΒΡΕ, ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τον μαχαίρωσαν στην μέση του δρόμου, στην Θεσσαλονίκη, κάποιοι άγνωστοι της νύχτας, τον λήστεψαν, τον παράτησαν και έφυγαν.

Έγινε εχθές, αλλά είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια συμβαίνει συνεχώς στην Ελλάδα και συνήθως οι άγνωστοι, ούτε βρίσκονται, ούτε συλλαμβάνονται, ούτε και τιμωρούνται.  

Ούτε και οι νύχτες, όπως και οι ημέρες, φυλάσσονται από τα όργανα της τάξης, τα οποία έχουν και αυτά τα δικά τους προβλήματα αλλά και στερούνται τέτοιων εντολών. Άλλωστε κάθε ημέρα και νύχτα συμβαίνουν αυτά, σε όλη την επικράτεια, κι άντε ψάξε-βρες.



Δυό γιοι, τις προάλλες, σκότωσαν δύο πατεράδες, γιατί τους βασάνιζαν, κακοποιούσαν και τις μητέρες τους. Συνηθισμένο και αυτό. Ποιούς να πρωτοπρολάβεις, -κι άλλωστε δεν προειδοποιούν για να αναλάβει και η Αστυνομία τα μέτρα της.

Στα γήπεδα, θα εισερχόμαστε με ηλεκτρονική κάρτα-μπαμπούλα, εκτός όμως αυτών που θα μαντρώνονται εκεί μέσα, πώς να ελέγξεις την συμπεριφορά αυτών που θα είναι απ’  έξω και θα καραδοκούν;

Ένας δολοφόνος από το εξωτερικό, εσχάτως και όπως διάβασα στις εφημερίδες, δήλωσε πως «είναι πολύ εύκολο να σκοτώνεις στην Ελλάδα».



Τέτοια ακούνε και οι έφηβοι, και τα πιο μικρά παιδιά ακόμη, και έχουν ξεσαλώσει. Μέχρι και επιτροπές διαφύλαξης των παιδιών τους, από γονείς έχουν συγκροτηθεί, πλην όμως το κακό συνεχίζεται και τα δύο τελευταία κρούσματα μικροί μαθητές Γυμνασίου, να προπηλακίζουν, κλωτσούν, μαχαιρώνουν και ληστεύουν ανήλικους συμμαθητές τους.

Ένα …νέο σπορ, στη χώρα μας, είναι να βγαίνουν και κάποιοι στους δρόμους κραδαίνοντας περίστροφα ή μαχαίρια, να απειλούν και να βρίζουν.

Να προσθέσουμε και τις καθημερινές ληστείες μετά ή άνευ φόνων, τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών σε τάξεις ημεδαπών και αλλοδαπών, και ό,τι άλλο τύχει.

Ας ελπίσουμε ο νέος πλην όμως εμπειρότατος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, γα φροντίσει για την εξάλειψη όλων αυτών των φαινομένων. 

error: Content is protected !!