Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ … (Α΄) Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ … (Α΄)
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Εδώ παιδιά, εκεί παιδιά… Πού είναι τα παιδιά; Στην Ελλάδα πάντως, υπάρχει πρόβλημα, καθώς η υπογεννητικότητα των τελευταίων χρόνων σπάει... Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ … (Α΄)

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Εδώ παιδιά, εκεί παιδιά… Πού είναι τα παιδιά; Στην Ελλάδα πάντως, υπάρχει πρόβλημα, καθώς η υπογεννητικότητα των τελευταίων χρόνων σπάει ρεκόρ και κόκαλα.

 Οι νέες παράξενες θεωρίες, οι οποίες περί υπερπληθυσμού διαδίδονται, οι νέοι τρόποι ζωής, κατά τους οποίους αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη των ατόμων, η αποφυγή ευθυνών και κυρίως η φτωχοποίηση και η μη επαρκής συνδρομή του κράτους, σε όλον τον κόσμο, παίζουν κύριο και καταλυτικό ρόλο.



Στον «τρίτο κόσμο», μόνο, η πλειονότης εξακολουθεί να αραδιάζει παιδιά ασυνειδήτως, κυρίως δε γιατί δεν έχει «εκπολιτιστεί» ακόμη κατά τα πρότυπα των δύο άλλων «κόσμων», και επιπλέον, εκεί όπως γεννιούνται έτσι και πεθαίνουν από τις ασθένειες και την πείνα, καθώς στις πλούσιες χώρες δεν περισσεύουν χρήματα και τρόφιμα και για τους πεινασμένους και πάμπτωχους.

Όσο δε, για τα δικά μας, το 2022, η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα αυξήθηκε κι άλλο, καθώς οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 10,3%, πέφτοντας στις 76.541 (39.558 αγόρια και 36.983 κορίτσια) σε σχέση με το 2021 που ήταν 85.346 (43.998 αγόρια και 41.348 κορίτσια), σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Για πρώτη φορά, από το 1955 που τηρούνται επίσημα στατιστικά στοιχεία, καταγράφηκαν λιγότερες από 80.000 γεννήσεις ετησίως στην Ελλάδα!



Ήδη έχει καταγραφεί σημαντικό πρόβλημα με τη μείωση του πληθυσμού: Από το 2011 και μετά ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται, ενώ πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις, αναφέρει ότι μέχρι το 2050 οι Έλληνες θα είμαστε μόλις περί τα 8,8 εκατομμύρια, αλλά και γηραιότεροι, καθώς σύμφωνα με την ίδια πρόβλεψη, το 1/3 του πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών, από 1/5 που είναι σήμερα.

error: Content is protected !!