ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τεράστια είναι η σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για την «Coviid 19», τόνισε ο νέος Υπουργός... ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τεράστια είναι η σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για την «Coviid 19», τόνισε ο νέος Υπουργός Υγείας κύριος Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ενημέρωσή του στο υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού, ο οποίος αντίθετα με άλλους ιούς, πότε ελαττώνει την επικινδυνότητά του και άλλοτε την αυξάνει.  

Το Υπουργείο, πρόκειται να προβεί σε εκτεταμένη καμπάνια προς όφελος του κοινού και υπέρ των εμβολίων, και όπως είπε «Θα σκεφτούμε όλους τους τρόπους για να φτάσει σε όλους το εμβόλιο».



Και  προέβλεψε: «Η Covid 19 ήρθε για να μείνει, πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε. Ο ετήσιος εμβολιασμός πρέπει να γίνει ρουτίνα, ιδιαίτερα για τους ευάλωτους».

Ωστόσο,  και παρά τις προτροπές, η προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα παραμένει πενιχρή. Πολλοί, φοβούνται τα εμβόλια, ύστερα από δημοσιεύσεις ξένων επιστημόνων, οι οποίοι τα ξορκίζουν ως επιβλαβή.



Θα ήταν καλό πιστεύουν, -πολλοί άλλοι-, επιτέλους να υπάρξει μία άκρως υπεύθυνη θέση διεθνώς επί του θέματος.

Οι απλοί άνθρωποι, φοβούνται ιδιαίτερα, ακούγοντας κάθε τόσο με ό,τι κάθε φορά κυκλοφορεί και μάλιστα διεθνώς, όπως για σεισμούς, κλιματική αλλαγή, θεομηνίες, καρκίνους, εμβόλια, πολέμους, οικονομικές κρίσεις και άλλα κακά.

error: Content is protected !!