ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΠΛΕΟΝ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΠΛΕΟΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τόσον ο Πρωθυπουργός μας, όσον και οι Υπουργοί, με τα τελευταίας λεχθέντα και τις τελευταίες πρωτοβουλίες τους, μας ωθούν πλέον... ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΠΛΕΟΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τόσον ο Πρωθυπουργός μας, όσον και οι Υπουργοί, με τα τελευταίας λεχθέντα και τις τελευταίες πρωτοβουλίες τους, μας ωθούν πλέον στο συναίσθημα της μη ανησυχίας, τουλάχιστον για ορισμένα θέματα, τα οποία μας απασχολούν.

Πριν από όλα, δεν θα π ρέπει, του λοιπού, να μας ανησυχεί το ερωτηματικό αν ο Πρωθυπουργός μας εγκαταλείψει την εδώ θέση του, για μία ανώτερη και πολλά υποσχόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έχει επανειλημμένα αναφερθεί, τόσο στον επίσημο, όσο και στον «φέϊκ νιούς», Τύπο.



Ο κύριος Μητσοτάκης, λοιπόν,  προσωπικώς το ξεκαθάρισε πως αποκλειστικός πόθος του είναι ένας: «Να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη και όχι την Ευρώπη στην Ελλάδα», διευκρίνισε και πρόσθεσε πως γι’ αυτόν, είναι πολύ μεγάλη τιμή να είναι Πρωθυπουργός των Ελλήνων.

Δεύτερο καλό νέο είναι ότι ο κύριος Χρυσοχοΐδης, βούλεται να φέρει «τα πάνω-κάτω» στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως διάβασα σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα, και προβαίνει σε ριζικές αλλαγές οπότε θα δούμε καλύτερες ημέρες και στους φόνους, και στις ληστείες και παντού.



Τρίτο καλούτσικο, είναι ότι και ο κύριος Γεωργιάδης, αν και δεν είπε τίποτε για την αναμόρφωση του ΕΣΥ, προτίθεται να «χαρίσει» τα πρόστιμα επί των 6ο και άνω δυστυχισμένων, οι οποίοι δεν ήθελαν από έλλειψη εμπιστοσύνης, ή περισσού φόβου, να καταφύγουν στον εμβολιασμό κατά του «κόβιντ19». Επειδή δε, οι περισσότεροι, έτρεξαν ως νομοταγείς πολίτες και πλήρωσαν το «χαράτσι» αυτό, φημολογείται πως θα τους επιστραφεί το ποσόν που κατέβαλαν, όπως πράττει και το Υπουργείο Οικονομικών όταν κάνει λογιστικά λάθη και απαιτεί από τους πολίτες να καταβάλλουν τα εκ λάθους του «παρανόμως εισπραχθέντα».

Όσον αφορά, τώρα την ακρίβεια, αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα, για ορισμένες κατηγορίες αισχροκέρδειας, αλλά αυτά θα ισχύσουν από τον Μάρτιο, ει μη άλλου εκτάκτου εμποδίου.

Και στο νομοσχέδιο περί διαβιώσεως ομοφύλων, καθώς πολλοί Υπουργοί και Βουλευτές δεν το επικροτούν και υπήρχε φόβος να μην ψηφισθεί, ο Πρωθυπουργός βρήκε και σε αυτό λύση. Μπορούν, – είπε-, οι διαφωνούντες να απέχουν της ψηφοφορίας και ζήτησε την συνδρομή των βουλευτών των υπολοίπων κομμάτων, ώστε να περάσει το νομοσχέδιο κατά πλειοψηφία.

Το άσχημο είναι όπως διαβάζω πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 105, 72 δις ευρώ και κατά το χρονικό διάστημα Ιανουάριος – Νοέμβριος 2023, «φέσωσαν την Εφορία οι έλληνες πολίτες, -προφανώς, λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων-, και τώρα πάμε προς Φεβρουάριο 2024 και οπωσδήποτε οι οφειλές αυξάνονται.

Θεωρείται όμως βέβαιον ότι η Κυβέρνηση κάτι θα κάνει και γι’  αυτό, ώστε και αυτή λα λάβει τα χρεωστούμενα και οι πολίτες να ανασάνουν οικονομικά και να μην έχουμε πια, καμία ανησυχία.

error: Content is protected !!