ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Βρισκόμαστε σε περίοδο σημαντικών αλλαγών, οι οποίες μεν καθυστέρησαν κάποια χρόνια να επιτευχθούν, από την άλλη δε, υπάρχουν τώρα στην... ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Βρισκόμαστε σε περίοδο σημαντικών αλλαγών, οι οποίες μεν καθυστέρησαν κάποια χρόνια να επιτευχθούν, από την άλλη δε, υπάρχουν τώρα στην ατζέντα υποσχέσεων της Κυβέρνησης.

Προχθές μάλιστα, ο Πρωθυπουργός ο ίδιος, είπε αυτολεξεί: «Η μάχη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι μία μάχη διαρκής και στη μάχη αυτή αξιοποιούνται διαρκώς νέα εργαλεία πολιτικής, μέχρι να καταλάβουν όλοι και ειδικά οι πολυεθνικές εταιρείες ότι η Ελλάδα δεν είναι ‘‘μπανανία’’ και ότι ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός».



Ώστε, αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι ο πληθωρισμός της ελληνικής απληστίας είναι εισαγόμενος και μεταδοτικός και ότι η Κυβέρνηση θα δώσει τέτοια «μάχη», που μέσα σε δώδεκα λέξεις, οι τρείς σαφώς την καθόριζαν. Άλλωστε και η εφημερίδα «Παρσκήνιο» ανέφερε με πηχυαίους πρωτοσέλιδους τίτλους «Αλλάζει η Ζωή μας με …200», εννοώντας πως η Κυβέρνηση θα τρέξει με «200», για να υλοποιήσει αυτήν την μάχη.

Εντωμεταξύ, και μέχρι να κερδηθεί η μάχη αυτή, εμείς θα πρέπει να αρκεστούμε σε αυτά τα «εισαγόμενα και διαρκώς διαμορφούμενα, αναμένοντες με καρτερία και σωφροσύνη.

Προτεραιότητα, δίδεται στα έσοδα του Κράτους και τους παρόχους ενέργειας, και έπονται τα οικονομικά συμφέροντα του πολίτη.

Έτσι, η ΔΕΔΗΕ, ζητεί να αυξήσει τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, και κατά 8,9% αυξήθηκαν οι τιμές στα τρόφιμα, και το λαδάκι ανηφόρισε πάνω από 58%, ενώ οι παραγωγοί δηλώνουν ότι προς 9 ευρώ φεύγει από αυτούς και με 20 και επάνω, πωλείται το κιλό στην Αγορά.



Ο ΙΕΛΚΑ, μας πληροφορεί ότι μεταξύ 2009 και 2023, οι Έλληνες έχασαν το 22,5 των εισοδημάτων τους, και ο ΟΟΣΑ αναφέρει πως ο μέσος μισθός στην Ελλάδα κατά το 2022 ήταν 17. 220 ευρώ και το 2022 έπεσε στα 16. 174 ευρώ, χωρίς να αναφέρεται στο 2024.

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών βγάζει το συμπέρασμα ότι χρειάζονται 177 ημέρες τον χρόνο να δουλεύουν οι Έλληνες , -όχι οι πλούσιοι-, για να πληρώνουν φόρους και εισφορές.

Εν αναμονή δε της αποκατάστασης, η Κυβέρνηση μαζεύει από όπου μπορεί τα χρεωστούμενα, όπως μέσω καταγγελιών, -κατά χιλιάδες τον μήνα-, από ανώνυμους πολίτες, οι οποίοι «καρφώνουν» μη έκδοση αποδείξεων στις αγορές τους, καθώς και από 80.000 σπίτια που δεν είχαν δηλωθεί για να αποφεύγουν τις εισφορές, αλλά ακόμη και από τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, τους οποίους εστέγασαν σε «κοντέϊνερς» και αυτοί οφείλουν από 300 ευρώ για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Από την άλλη πλευρά πάλι, είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προς ανάνηψη των φτωχοποιημένων, προτείνει κατάργηση του ΦΠΑ σε 60 είδη πρώτης ανάγκης, συνολική ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τις Τράπεζες.

error: Content is protected !!