ΠΡΟΦΗΤΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΠΡΟΦΗΤΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πιστεύω στη «διόραση», σε αυτά τα άτομα, τα οποία είναι ικανά, -χωρίς και τα ίδια να το θέλουν ή να... ΠΡΟΦΗΤΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πιστεύω στη «διόραση», σε αυτά τα άτομα, τα οποία είναι ικανά, -χωρίς και τα ίδια να το θέλουν ή να το επιδιώκουν-, να οραματίζονται κάποια συμβάντα, τα οποία δέον να έχουν σχέση με το μέλλον τους και συνηθέστερα με το μέλλον των άλλων, είτε και όλων μας.

Κάποιοι άλλοι, μπορεί και να τα περιγελούν, κι άλλοι ακόμη να προσκολλώνται σε αυτά τα φαινόμενα, τα οποία αποτελούν «χαρίσματα» για ορισμένα άτομα, και που  κατά τον Μεσαίωνα δε, η Εκκλησία, -Καθολική και Ορθόδοξη-, κατεδίκαζε «εις το πυρ το εξώτερον», και οι Ιεροεξεταστές της  εξολόθρευαν κάθε έναν ο οποίος επίστευε σε τέτοια πράγματα, εκτός των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης και των νεοτέρων Αγίων.



Παρελθόντων των καιρών, και καθώς «το κυνήγι των μαγισσών», εξέλειπε όλο και πιο πολύ και η Εκκλησία απώλεσε το προνόμιο του «δικάζειν και εκτέλεσαν» αυτοβούλως, και παράλληλα η «προφητεία» έγινε επάγγελμα με καταβολή ΦΠΑ, διδάσκεται δε, ακόμη και στα Πανεπιστήμια, απέκτησε μύριους όσους πιστούς, και σήμερα, -εν καιροίς χαλεποίς-, καταλαμβάνει ως και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Επί των ημερών μας, λοιπόν, και επειδή κάθε νέα χρονιά, έτσι είθισται, θωρείται σκόπιμο και άκρως εποικοδομητικό κάθε τηλεοπτικό κανάλι, κάθε ραδιοφωνικός σταθμός, κάθε εφημερίδα και περιοδικό και κάθε σύγχρονος παντός είδους προφήτης, -αστρολόγος, νουμερολόγος, ενορατικός, πιθανολόγος, πολιτικολόγος, και κάθε άλλο-, να κάνει τις προβλέψεις του για το μέλλον μας εντός του νέου έτους, αλλά και των επερχομένων, προκειμένου να μας προετοιμάσει, καλή τη καρδία-, για τα όσα μας περιμένουν.



Θυμούνται δε και τους παλιούς προφήτες, ακόμη και τον Νοστράδαμο, με τις «πύθιες» προφητείες του, οι οποίοι γράφτηκαν σε ακατανόητους στίχους, γι’ αυτό και επαληθεύονται, αφού πρώτα συμβούν τα γεγονότα. Τόσο ακριβείς!

Τώρα και η Σουηδία, καθώς μπήκε στο ΝΑΤΟ, προφητεύει στο απώτερο μέλλον της, να απειληθεί από ξένους στρατούς, κατά τα πρότυπα Ουκρανίας και Γάζας και να μην μπορεί να αμυνθεί γιατί δεν έχει στρατό. Οπότε, και θα δημιουργήσει έναν, καλού-κακού.

Τρομολάγνες αυτές οι προφητείες και με περιεχόμενο «ήξεις-αφήξεις», που έρχονται από το παρελθόν, ή προσφάτως ελήφθησαν, αυτή τη χρονιά, -μεταξύ άλλων-. Μας αποκαλύπτουν πως οι πόλεμοι θα συνεχιστούν, και κατά προτίμηση, θα αποβιώσουν ο Πάπας, ο Πούτιν και ο  Τράμπ, ο οποίος θα χάσει και τις εκλογές.

Ελέησόν-μας, Κύριε!

error: Content is protected !!