ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ; ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σε έναν κόσμο, όπου κατά τις τελευταίες δεκαετίες πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, και οι λαοί υποφέρουν όλο και... ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σε έναν κόσμο, όπου κατά τις τελευταίες δεκαετίες πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, και οι λαοί υποφέρουν όλο και περισσότερο από την φτώχεια, η οποία κατακλύζει τον πλανήτη και αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, ένα και μόνο θα μπορούσε να είναι το ζητούμενο: Ποιός θα βρισκόταν να μας σώσει.

Ίσως, μία απερίσκεπτη οικονομική πολιτική, καθώς όλα τα κράτη του κόσμου μας, έχουν πέσει «έξω», και είναι υπερχρεωμένα, -αλλά, πού;-, ίσως οι πολυέξοδοι πόλεμοι, οι οποίοι αναφύονται και ευημερούν απανταχού, ίσως ο εκμοντερνισμός της επιστήμης, με τις νέες πρωτοπόρες ανακαλύψεις, οι οποίες και αυτές κοστίζουν, και άλλα τινά, ίσως είναι υπαίτια της φτώχειας και της εξαθλίωσης που αντιμετωπίζουμε σε διεθνές επίπεδο.



Η οικονομική αυτή ένδεια, η οποία έχει επιπτώσεις στις ίδιες τις Κυβερνήσεις, είναι και αυτή, η οποία φέρνει σε οικονομική δυσχέρεια και τους λαούς, οι οποίοι αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις παλιές τους συνήθεις και απολαβές από έναν άλλο κόσμο, στον οποίον είχαν συνηθίσει να επιβιώνουν, και τους εξωθεί να αντιμετωπίζουν πλέον μία νέα πραγματικότητα, η οποία επικρέμεται ως απειλή ακόμη και απώλειάς τους.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων αντιμετώπισης του «κακού», οι Κυβερνήσεις προσφεύγουν σε κάθε είδους οικονομικές αναπροσαρμογές, οι οποίες έχουν έως και οδυνηρό αντίκτυπο στους πολίτες.



Μία μεθόδευση εξοικονόμησης χρημάτων, είναι ίσως και η παραγωγή τυποποιημένων προϊόντων προς διατροφική κατανάλωση, οπότε η γεωργία και η κτηνοτροφία περνούν σε δεύτερη μοίρα, με ό,τι αυτό ήθελε έχει ως αντίκτυπο στους κοινωνικούς κλάδους, τους οποίους πλήττει.

Έτσι, ακόμη και στην Γερμανία, η οποία εφημίζετο για τις καλές της σχέσεις με τους πολίτες της, οι αγρότες αναγκάστηκαν εδώ και αρκετές ημέρες να αποκλείσουν το ίδιο το Βερολίνο με χιλιάδες τρακτέρ, απαιτούντες καλύτερη οικονομική μεταχείρισης εκ μέρους της Κυβέρνησης, πλην όμως ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, δήλωσε πως δεν υπάρχουν χρήματα στα κρατικά ταμεία προς ενίσχυσή τους.

Στην δική μας χώρα, τώρα, οι δικοί μας αγρότες από την Θεσσαλία, των οποίων συν όλων των άλλων καταστράφηκαν και οι αγροί τους μετά τις τελευταίες θεομηνίες, απέκλεισαν προχθές, με τρακτέρ, την πόλη του Βόλου, διαμαρτυρόμενοι για τα δικά τους προβλήματα.



Στις 26 Ιανουαρίου, πάλι, οι αγρότες της Μακεδονίας, προειδοποιούν ότι θα κατέβουν σύσσωμοι σε διαδηλώσεις και αποκλεισμούς των εθνικών οδών, με τα τρακτέρ τους,  διεκδικούντες και αυτοί οικονομικές ενισχύσεις, πριν τυχόν αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους.

Παράλληλες απεργίες ωστόσο, ανακοινώνουν και οι ΔΟΥ, ΣΔΟΕ, ΑΑΔΕ στις 24 Ιανουαρίου, και μία Πανεργατική οργανώνεται για τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ οι πανευκπαδευτικές, υγειονομικών, και φοιτητικές, συνεχίζονται.

error: Content is protected !!