ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Κατά πόσον μία κρατική Αστυνομία, μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες της χώρας της; Χιλιάδες περιστατικά, μας έχουν αποδείξει ότι παρά... ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Κατά πόσον μία κρατική Αστυνομία, μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες της χώρας της;

Χιλιάδες περιστατικά, μας έχουν αποδείξει ότι παρά τους νόμους και την καλή θέληση των αστυνομικών, πολλά παρατράγουδα τυχαίνει να συμβαίνουν και να καταγράφονται σε όλον τον κόσμο.



Εκτός των άμεσων καταστολών εκδηλώσεων, συχνά έχουν καταγραφεί περιστατικά ολιγωρίας, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις ενεργούν κατόπιν εορτής.

Έτσι πριν λίγες ημέρες και στην Μεγάλη Βρετανία, έγινε ετεροχρονισμένα γνωστό ότι στις 2 Ιανουαρίου, χρειάστηκε, μία κοινωνική λειτουργός να επισκεφθεί το σπίτι ενός εξηντάχρονου πατέρα, -του δύο ετών Μπρόνσον Μπάτερμυ-, αλλά κανείς δεν της άνοιξε την πόρτα και εκείνη ενημέρωσε, -ως όφειλε-, την τοπική Αστυνομία.

Φαίνεται όμως πως η Αστυνομία, ή δεν το πήρε στα σοβαρά, είτε είχε άλλες πιο επείγουσες δουλειές να κάνει, και το πέρασε αψήφιστα και δεν πήγε να δει τί γίνεται.



Δύο ημέρες αργότερα, και πάλι ως όφειλε να κάνει, η κοινωνική λειτουργός επέστρεψε στην οικία του μικρού, ξαναχτύπησε την πόρτα, ξανά δεν της ανοίξανε και ξανά ενημέρωσε την Αστυνομία.

Η Αστυνομία και πάλι εκώφευσε, για λόγους που κανείς δεν ξέρει και κανείς δεν έμαθε, και η κοινωνική λειτουργός επέστρεψε στις 9 Ιανουαρίου, και καθώς πάλι κανείς δεν της άνοιξε, ζήτησε το κλειδί, μπήκε μέσα στο σπίτι και αντίκρισε πατέρα και γιό, νεκρούς.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, και πάντως τις τελευταίες του 2023, η μητέρα είχε μαλώσει με τον πατέρα και είχε φύγει από το σπίτι. Μετά τις νεκροψίες, διαπιστώθηκε ότι ο άντρας, είχε πεθάνει στις 29 Δεκεμβρίου, από καρδιακό επεισόδιο.

Ο μικρός Μπρόνσον, είχε πεθάνει από ασιτία, καθώς δεν υπήρχε κανείς να τον ταΐσει, αλλά ούτε και έφτανε στο ύψος να ανοίξει το ψυγείο.



Η φιλόστοργη μητέρα, η οποία δεν είχε ανησυχήσει όλον εκείνον τον καιρό μετά την φυγή της, σε μία οργισμένη ανάρτησή της στην εφημερίδα
«Sun», ανέφερε:

«Αν οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν κάνει τη δουλειά τους, ο Bronson θα ήταν ακόμα ζωντανός. Αλλά δεν έκαναν τίποτα. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν πρέπει να τους αφήσουν να ξεφύγουν. Πρέπει να μπορούμε να βασιστούμε στους κοινωνικούς λειτουργούς για να κρατήσουμε τα παιδιά μας, ασφαλή. Αυτό σημαίνει ότι αν η κοινωνική λειτουργός είχε πιέσει να μπει όταν δεν έλαβε απάντηση στις 2 Ιανουαρίου, τότε ο Bronson θα ήταν ακόμα ζωντανός».

Περί Αστυνομίας και ελόγου της ιδίας, ουδείς λόγος!

error: Content is protected !!