ΦΥΡΔΗΝ – ΜΙΓΔΗΝ ΦΥΡΔΗΝ – ΜΙΓΔΗΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σε απόλυτη ακαταστασία ο κόσμος μας. Παντού. Ό,τι θέλεις ακούς, βλέπεις, διαβάζεις, μαθαίνεις, γίνεται. Και στην Ελλάδα, φυσικά. Εχθές, στις... ΦΥΡΔΗΝ – ΜΙΓΔΗΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σε απόλυτη ακαταστασία ο κόσμος μας. Παντού. Ό,τι θέλεις ακούς, βλέπεις, διαβάζεις, μαθαίνεις, γίνεται. Και στην Ελλάδα, φυσικά.

Εχθές, στις 8 η ώρα το πρωΐ, ένας νεαρός άντρας περπατούσε γυμνός εν μέση οδώ και συνελήφθη. Συνέβη στην Λάρισα.

Μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος να είχε μυστικές συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό, αυτό όμως δεν άρεσε ούτε σε κάποιους Ιεράρχες, ούτε σε κάποιους Βουλευτές. Ο Πάπας, πάντως, δήλωσε απερίφραστα ότι «η απόλαυση του σεξ είναι δώρο Θεού», γι’  αυτό και εγκρίνει τους ομοφυλικούς γάμους, παρά το ό,τι απαραβάτως, μέχρι πρότινος η Εκκλησία θεωρούσε φοβερό αμάρτημα, ακόμη και την σκέψη επί του προκειμένου.  



Στο Νταβός, κάποιοι κατηγόρησαν την Ελλάδα γενικώς και αορίστως, ωστόσο ο Πρωθυπουργός μας, τους έβαλε στη θέση τους, τονίζοντας πως η χώρα μας ευημερεί, προοδεύει και δεν γνωρίζει φτώχεια. Ωστόσο, δεύτερη στον πληθωρισμό τροφίμων ήλθε η Ελλάδα κατά τον τελευταίο μήνα του προηγούμενου έτους.

Εντωμεταξύ, ο Πρωθυπουργός μας, ετοιμάζεται για Αμερική, όπου θα συναντηθεί και με νέους επενδυτές και θα κλείσει συμφωνίες, όπως  το έκανε και παλαιότερα.

Παράλληλα το πρωτογενές μας πλεόνασμα κατά το 2023, ανήλθε στα 3,7 δις ευρώ. Τα λάθη, ωστόσο των Δημοσίων Υπηρεσιών ακλόνητα, και όλο και επιστροφές συντάξεων και επιδομάτων ζητούν πίσω από τους ταλαίπωρους που νόμιζαν ό,τι είχαν λάβει  αυξήσεις!



Συνέβη και αυτό. Μπήκε σε χρυσοχοείο να αγοράσει χρυσό σταυρό και επειδή δεν είχε χρήματα, -άγνωστον γιατί-, κατέβαλε το τίμημα με ένα τενεκέ λάδι! Εν Ελλάδι.

Ο μισθός νοσηλευτή στην Ιρλανδία, είναι, -άκουσον, άκουσον!- 4.000 ευρώ τον μήνα, -3. 200 ευρώ καθαρά.

Βέβαιος ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ότι ο πόλεμος τελειώνει, πέρα από τις    γυναίκες που ντύνει στο χακί, εξοπλίζει και ρίχνει στις πολεμικές επιχειρήσεις, ζήτησε στο Νταβός, ξένους επενδυτές για να αναστηλώσει τις καταστροφές της χώρας του.



Εντωμεταξύ, η Γερμανία κυκλοφορεί σχέδια μελλοντικής πολεμικής σύρραξης, ενώ ήδη φλέγονται Βόρεια Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότια Ασία, και Ιράν-Πακιστάν ξεκίνησαν να ανταλλάσουν βόμβες, με το Ισραήλ να απειλεί τον Λίβανο.

Άλλαξε γνώμη και ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, και σύμφωνα με δημοσιεύματα, παίρνει πίσω την υπόσχεσή του για διαγραφή του εμβολιαστικού προστίμου στα γεροντάκια που φοβήθηκαν μην πεθάνουν και δεν έκαναν το εμβόλιο.

Πάντως, το ίδιο είχε φοβηθεί και ο  Πρόεδρος της Βραζιλίας  Ζαΐρ Μπολσονάρο, δεν έκανε το εμβόλιο, και το Γραφείο Γενικού Ελεγκτή της Βραζιλίας, τον συγχώρεσε.

Παρά την επιμονή της κλιματικής αλλαγής να μας επιβάλλει αιώνιους καύσωνες, ΗΠΑ και Βόρεια Ευρώπη, αντιμετωπίζουν πολικούς χειμώνες, εδώ και πολλές ημέρες και δεν λένε να οικειοποιηθούν τις επίμονες επιστημονικές προβλέψεις.

Άνοιξε εχθές και στην Πάτρα το Καρναβάλι. Καλές Απόκριες νάχουμε.

error: Content is protected !!