ΕΠΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πολλά αντικρουόμενα στην κοινωνική ζωή επί όλων των ζωνών του πλανήτη, και πού να τις μαζέψεις όλες. Ας μείνουμε σε... ΕΠΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πολλά αντικρουόμενα στην κοινωνική ζωή επί όλων των ζωνών του πλανήτη, και πού να τις μαζέψεις όλες. Ας μείνουμε σε κάποιες από τις τρέχουσες.

Περί συνταξιοδότησης ο λόγος και τη μιά ακούγεται πως οι συντάξεις του λοιπού, θα δίνονται πριν τα 62 χρόνια των ενδιαφερομένων ή μετά τα 67.

Φθηνότερα φάρμακα υπόσχεται ο Υπουργός Υγείας αν αντιθέτως οι ενδιαφερόμενοι στραφούν στα «γεννόσημα».

Ξεσηκώνονται κόμματα, πολιτικοί και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την πρωτοβουλία Κασσελάκη να συσκεφθεί με συνεργάτες του, -και έξοδα διαμονής από την τσέπη του-, στις Σπέτσες. Δεν το βρίσκουν σωστό, όμως παλαιότερα το ίδιο έκανε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου στην Ελούντα και το εύρισκαν πολύ καλό.



Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, αλλά μειώνονται οι προσφορές, καθώς αναβαίνων και τα δημοτικά τέλη, ακριβαίνουν ξανά τα βασικά είδη διατροφής κατά 22%, μειώνονται οι χρηματοδοτήσεις στα ΑΕΙ, ακριβαίνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, και ο Πρωθυπουργός επιμένει να διαβεβαιώνει πως Κυβέρνηση έχει πρώτη της προτεραιότητα την Οικονομία και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του λαού.

Σωρηδόν παραιτούνται από την φρεγάτα «Υδρα», αντίθετα με την απόφαση να τους στείλουν στον πόλεμο της Ερυθράς Θάλασσας.



Η Γερμανία πάλι, όπως απεκάλυψε η «Ντόϋτσε Βέλε», ενώ είχε ορκιστεί να μην εγκαταλείψει ποτέ την Ουκρανία, εν μέσω πολέμου,  έπαψε να την τροφοδοτεί με πολεμικό υλικό.

Η Σουηδία τώρα, ξεκίνησε προετοιμασίες ετοιμότητας σε περίπτωση πολέμου, αν και ουδείς την απειλεί. Και οι πολίτες της σαν τρελοί αποθηκεύουν τρόφιμα.



 Στην Ολλανδία εσχάτως, οι φορολογούμενοι πολίτες ξεσηκώθηκαν και ζητούν να πληρώνει φόρους και ο Βασιλιάς.

Δυτικές εταιρίες της Ευρώπης προμηθεύουν με πρώτες ύλες την Ρωσία, παρά το επίσημο εμπάργκο.

Αγγλία και Γερμανία, ζητούν «ξένα» εργατικά χέρια, ενώ πριν λίγο εξόρκιζαν τους μετανάστες.

error: Content is protected !!