ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Οι χθεσινές απογευματινές εφημερίδες, ίσως δεν πρόλαβαν να ασχοληθούν με τα όσα διαδραματίστηκαν στην συνάντηση των Σπετσών, όπου παρευρέθηκαν 33... ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Οι χθεσινές απογευματινές εφημερίδες, ίσως δεν πρόλαβαν να ασχοληθούν με τα όσα διαδραματίστηκαν στην συνάντηση των Σπετσών, όπου παρευρέθηκαν 33 από τους 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί ως γνωστόν, και με την συνεχή ειδησεογραφία των ΜΜΕ, ο Πρόεδρος του συγκεκριμένου κόμματος κ.  Στέφανος Κασσελάκης, είχε προσκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, προκειμένου να συζητήσουν και να δρομολογήσουν την γραμμή πλεύσης από εδώ και πέρα.



Στο τριήμερο αυτό, κατά το οποίο συνδυάστηκε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς μάλιστα είχαν και τον χρόνο να αλλάξουν λίγο και τον αέρα τους, μακριά από το καυσαέριο της πρωτεύουσας και να αναπνεύσουν πιο ελεύθερα, οι συμμετέχοντες, σε ένα «Κεφάτο Τριήμερο», όπως έγραψαν «Τα Νέα» σε πρωτοσέλιδό τους.

Εκεί, έλαβαν χώρα είκοσι ώρες εργασίας, ήτοι πολιτικής συζήτησης με τριάντα πολιτικές τοποθετήσεις, -«μία  πυκνή πολιτική συζήτηση», όπως  την χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδος, κύριος Σωκράτης Φάμελλος, με «βασικό αντικείμενο τις προτάσεις, τις οποίες θα καταθέσει στην Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ, για την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας».

Άλλοι, εκ των παρευρισκομένων, είπαν πως “ήταν ένα τριήμερο για την επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του κόμματος”,  καθώς φαίνεται έφτασε η στιγμή της τελικής εκκαθάρισης και της αντιμετώπισης νέων προοπτικών.



Μιλώντας, κατόπιν στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο κ. Φάμελλος, τόνισε πως «Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Υπήρχαν ημέρες, όπως για παράδειγμα το Σάββατο, που ήμασταν συνεχώς 11 ώρες σε συνεδρίαση. Έγιναν πάνω από 30 παρουσιάσεις τομέων, άρα είχαμε 30 κύκλους συζητήσεων. Ο κάθε τομεάρχης παρουσίαζε το πλαίσιο της κατάστασης στον τομέα του, το τι δηλαδή συμβαίνει στην κοινωνία, στην οικονομία, το ποια είναι η δική μας πρόταση, τι ακριβώς κάνει η κυβερνητική πολιτική και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβουμε το επόμενο διάστημα».

Για να δούμε λοιπόν, σαν έλθουν στην δημοσιότητα, όλα αυτά που συζητήθηκαν εκεί, και έχει σκοπό να υλοποιήσει το κόμμα, πόσο τόπο θα πιάσουν και πόσες αντιδράσεις θα επισύρουν.



Εννοώ, θα προβληθούν σωστά, ή μέσα από την σκωπτική θωριά των σχολιαστών καθώς έτσι ξεκίνησαν; Γιατί πολλοί προσέχουμε το δέντρο αντί το δάσος με τα δέντρα.

error: Content is protected !!