ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Είναι αλήθεια, ότι πολλές φορές τα Μαζικά μέσα Πληροφόρησης, υπερβάλλουν σε κάποια πράγματα, η τα προβάλλουν με κάπως λάθος ή... ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Είναι αλήθεια, ότι πολλές φορές τα Μαζικά μέσα Πληροφόρησης, υπερβάλλουν σε κάποια πράγματα, η τα προβάλλουν με κάπως λάθος ή μη  απόλυτα επεξηγήσιμο τρόπο, και ειλικρινώς πολλοί δεν τα πολυκαταλαβαίνουμε.

Για παράδειγμα, στην χθεσινή έκδοση της εφημερίδας «των Συντακτών», και σε ολόκληρο πρωτοσέλιδο μάλιστα, με έγχρωμα γράμματα, διάβασα πως ενώ γεμίζουν τα Νοσοκομεία μας από ασθενείς, σε σημείο μάλιστα στο «Αττικό» προχθές να έχουν αραδιαστεί πάνω από 90 ράντσα, να συμβαίνει το παράδοξο, να αδειάζουν από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.



Σύμφωνα λοιπόν με το πρωτοσέλιδο πρώτο θέμα της έγκριτης εφημερίδας, -χωρίς να ξέρω την πηγή, ωστόσο-, 200 έως 300 υγειονομικοί φεύγουν από το Ε.Σ.Υ. κάθε μήνα Το 2023 παραιτήθηκαν 3.000 και για το 2024 προβλέπεται ο ίδιος αριθμός.

Δέκα χιλιάδες, σύμφωνα με τους τίτλους της εφημερίδας, έφυγαν κατά την διάρκεια των 2,5 τελευταίων χρόνων, χωρίς αντικατάσταση.

Οι ίδιοι, -οι νοσηλευτές-, διατείνονται ότι είναι σκληρές οι συνθήκες εργασίας τους, δεν ικανοποιούνται μισθολογικά, και άλλα, ενώ στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας, -στις οποίες δεν είχα πρόσβαση-, μιλούν επί του θέματος οι κ. Μιχάλης Γιαννάτος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και κα Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος ΟΕΝΓΕ.



Προσωπικά, δεν μπορώ να πιστέψω πως σε ένα ευνομούμενο κράτος, όπως η χώρα μας, μπορεί να συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

Από την άλλη φυσικά, δεν μπορώ να αμφισβητήσω και τις δημοσιεύσεις, είμαι πεπεισμένος όμως, πως και αν έτσι συμβαίνει, σύντομα όλα θα διορθωθούν,  μέσω του, -για δεύτερη φορά-, νυν Υπουργού Υγείας και τις επανειλημμένες υποσχέσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις οποίες η Κυβέρνηση, αλλά και ο ίδιος, ενδιαφέρονται άμεσα για τον πολίτη.

Γιατί δεν είναι μόνο που χάνουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, κινδυνεύουν και οι ασθενείς να χαθούν χωρίς αυτούς. 



error: Content is protected !!