ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Το «παράξενο», ποτέ δεν έκανε «ρεπό» στον κόσμο μας, και ούτε πρόκειται κάποτε να σταματήσει να συμβαίνει. Ωστόσο, άλλα παράξενα... ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Το «παράξενο», ποτέ δεν έκανε «ρεπό» στον κόσμο μας, και ούτε πρόκειται κάποτε να σταματήσει να συμβαίνει. Ωστόσο, άλλα παράξενα είναι για γέλια, και άλλα για κλάματα.

Στην Γερμανία, το γεγονός ότι πλέον οι βοηθοί, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι γιατροί δεν μπορούν να είναι ασφαλείς ακόμη και μέσα στα νοσοκομεία, φαίνεται από μία καταγραφή από κάμερα παρακολούθησης που φέρεται να δείχνει ένα περιστατικό στο νοσοκομείο «Sana» στο Βερολίνο-Lichtenberg, και όπου ένας 25χρονος με τα αδέρφια του επιτέθηκαν στο ιατρικό προσωπικό από τον χώρο αναμονής του κέντρου διάσωσης του νοσοκομείου. Επειδή η αναμονή κρατούσε πολύ, επιτέθηκαν ως ταύροι εν υαλοπωλείω σε έναν γιατρό και μία νοσοκόμα και απλώς τους γρονθοκόπησαν. Σκέψου να ήσαν στην Ελλάδα.



Γι’ αυτήν, πάντως, ο Φινλανδός Πρωθυπουργός της, Pettero Orpo, διαβιβάζει στα σύνορα όλο και περισσότερους λαθρομετανάστες, οι οποίοι του ζητούν άσυλο, είπε και ελάλησε: «Δεν είμαστε Ελλάδα. Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας».

Στην Γερμανία πάλι σε ένα σταθμό του «μετρό», στα καλά καθούμενα αρπάχτηκαν δύο άντρες και ο ένας από αυτούς έστειλε στις ράγες τον άλλον και ο συρμός τον αποτέλειωσε.

Πενήντα τέσσερα κράτη της Δύσης, -σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιογραφικά πρακτορεία-, έχουν δαπανήσει πάνω από 200 δις δολάρια για να βοηθήσουν την Ουκρανία, η οποία πληρώνει και 13.000 δυτικούς μισθοφόρους.



Στην Φιλανδία, αυτές τις ημέρες που το θερμόμετρο δείχνει σαράντα υπό το μηδέν, προσφιλές παιχνίδι είναι να ρίχνουν βραστό νερό στον αέρα και να το βλέπουν να μεταβάλλεται σε παγάκια!

Στην Ελλάδα τώρα, τόσο η Κυβέρνηση συστήνει, όσο και οι καταναλωτές προτίμησαν, -προς το παρόν, τουλάχιστον-, τους «πράσινους λογαριασμούς», γιατί είναι οι φθηνότεροι. Επομένως, οι άλλοι τρείς γιατί, γιατί υπάρχουν;

Κι ακόμη, ενώ σύσσωμοι οι πολιτικοί της χώρας στηρίζουν πολλά της δικής τους πολιτικής στους ομογενείς, και κυρίως των ΗΠΑ, διαφοροποιούνται στην εκλογή ενός ομογενούς από τις ΗΠΑ, ως πρωθυπουργού στο εγγύς ή απώτερο μέλλον.



error: Content is protected !!