ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μιάς και όπως φαίνεται η γαλλική Κυβέρνηση, δεν τα πάει και καλά με τους αστέγους, σε όλη την χώρα, η... ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μιάς και όπως φαίνεται η γαλλική Κυβέρνηση, δεν τα πάει και καλά με τους αστέγους, σε όλη την χώρα, η ιδιωτική πρωτοβουλία συντρέχει.

Το γεγονός φυσικά δεν συνάδει με την κρατική παραμέληση, αλλά εδώ και πέντε χρόνια, και στην Πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι, εθελοντές του Συλλόγου «Κομμωτές της καρδιάς», σκέφτηκαν με καλή θέληση να προσφέρουν μία νότα χαράς σε όσους άστεγους και  άλλους φτωχούς θα είχαν ανάγκη να νιώθουν κάπως καλύτερα, με την περιποίηση των μαλλιών τους.

Εκεί λοιπόν, στην Πλατεία της Δημοκρατίας, κάθε λίγο, στήνουν ένα λυόμενο περίπτερο, φορούν ροζ μπλούζες και ξεκινούν την περιποίηση μαλλιών, όλων αυτών των δεινοπαθούντων.



«Είναι πραγματικά υπέροχο να έχεις τέτοιους ανθρώπους να βοηθούν αυτούς που δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά», λέει η  κυρία Μυριάμ, η οποία έχει δεχθεί τις φροντίδες τους.

Σήμερα, εννέα ακόμη πόλεις στη Γαλλία έχουν υιοθετήσει αυτά τα κομμωτήρια για τους πιο μειονεκτούντες. Κάθε Τρίτη βράδυ το μήνα στο Παρίσι, περίπου σαράντα άτομα περνούν από τα χέρια ενός εθελοντή κομμωτή, απολαμβάνοντας μια ζεστή και ευχάριστη στιγμή.



Ίσως όμως να μην περνά κάποιος κυβερνητικός για να καταλάβει πόσο υπέροχο και ανθρώπινο είναι να προσφέρεις ό,τι μπορείς σε έναν άστεγο.

Αλλά, μήπως και στη χώρα μας, περνά κάποιος να δει και να συνδράμει αυτούς που κοιμούνται και πεθαίνουν σε ερείπια κτίρια  των δρόμων και στα πεζοδρόμια;



error: Content is protected !!