ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αυτή, λοιπόν, η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία είναι ζήτημα χρόνου να μας κατασπαράξει και  καταπιεί όλους, κάθε ημέρα κάνει πάρα-πολλά... ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αυτή, λοιπόν, η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία είναι ζήτημα χρόνου να μας κατασπαράξει και  καταπιεί όλους, κάθε ημέρα κάνει πάρα-πολλά βήματα μπροστά, καθώς ανεξήγητα γιατί, βιάζεται να αντικαταστήσει τον Δημιουργό.



Σε μια νέα, την οποία διατυμπανίζουν και ως  πρωτοποριακή  εξέλιξη, επιστήμονες από τη Δανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, με την ονομασία «life2vec», το οποίο ισχυρίζεται ότι μπορεί να προβλέψει τη διάρκεια ζωής και τα μελλοντικά κέρδη ενός ατόμου, αλλά και το πότε θα  «τελευτήσει βίον» αυτό το άτομο.



Με «δεδομένα» την ταυτότητα του ανθρώπου,  το επάγγελμα, τα εισοδήματα, το ιατρικό ιστορικό, την τοποθεσία κατοικίας και άλλα τινά πολλά, αυτό το ευφυέστατο κατασκεύασμα, θα προβλέπει το οικονομικό και απώτερο μέλλον μας.

Η μελέτη, το πείραμα και η «επιτυχία» αυτού του πειράματος, εκπονήθηκαν στην Δανία, μεταξύ Δανών και Αμερικανών ερευνητών, και «πειραματόζωα» πάνω από έξι εκατομμύρια  Δανών, οι οποίοι αν τύχει και μάθουν τί τους περιμένει, -κατά τις προρρήσεις του ρομπότ, και θα πανικοβληθούν και θα το διαψεύσουν, πεθαίνοντας πριν την ώρα τους και με ηθικό αυτουργό το  μοντέλο «life2vec». 



error: Content is protected !!