ΑΜ’ ΕΠΟΣ, ΑΜ’ ΕΡΓΟΝ ΑΜ’ ΕΠΟΣ, ΑΜ’ ΕΡΓΟΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Έστω και αν «ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει / καλοκαίρι θα μυρίσει», φαίνεται πως αυτή τη χρονιά «μυρίζει» και Άνοιξη,... ΑΜ’ ΕΠΟΣ, ΑΜ’ ΕΡΓΟΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Έστω και αν «ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει / καλοκαίρι θα μυρίσει», φαίνεται πως αυτή τη χρονιά «μυρίζει» και Άνοιξη, καθώς η οικονομική φροντίδα της Κυβέρνησης, βρίσκεται επί θύραις.

Δανείζομαι δε, τις νέες υποσχέσεις του Πρωθυπουργού, μέσα από τον έντυπο Τύπο, μην τύχει και κάνω κάποιο λάθος. Τώρα, αν κάπου υπάρχουν μικροδιαφορές στους τίτλους που συμβουλεύομαι, είναι βλέπεις και αυτός «ο δαίμων του Τυπογραφείου», που δεν σε αφήνει να αγιάσεις, πολύ συχνά.



Η ξαφνική αντίδραση των αγροτών, συγκίνησε, και ο Πρωθυπουργός προβαίνει σε διορθώσεις και όχι μόνο δέχεται να μιλήσει μαζί τους, αλλά και άμεσα τους ενισχύει με 10.000 ευρώ κατά τον «Ελεύθερο Τύπο», ο οποίος μάλιστα αναφέρει πως θα επιληφθεί λύσεων επί των θεμάτων πετρελαίου και ηλεκτρικού ρεύματος γι’ αυτούς, και με την «Απογευματινή»,  να προβλέπει από πέντε έως δέκα χιλιάδες ευρώ σαν πρώτη δόση, και ποιός ξέρει πόσες ακόμη θα ακολουθήσουν, τώρα μάλιστα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τους ορκίστηκε εχθές, ούτε στη Γερμανία να τους στείλει, ούτε και να τους δει «γκαρσόνια», θέλει.  Όπερ έδει δείξαι.

Ο «Ελεύθερος Τύπος», και πάλι, αναφέρει: « Ολοταχώς για 820 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Πόρισμα έως 15 Μαρτίου», ενώ η «Εφημερίδα των Συντακτών» το τοποθετεί στις Αρχές Απριλίου. Η ουσία μετράει και όχι μία μικρο-καθυστέρηση.



Στην «Political», διαβάζω ότι: «Βγαίνει μπροστά (ο Πρωθυπουργός) και δίνει λύσεις με ‘‘Τρίποντο’’ σε αγροτικό, παιδεία, οικονομία». Η δε «Απογευματινή» ανακοινώνει: «Fast Track διαδικασίες του ΕΦΚΑ για πιο γρήγορα βάσει σχεδίου οι συντάξεις», και αυτό με υπερωρίες των υπαλλήλων, ακόμη και με οίκαδε εργασία και εξτρά αμοιβές έως και 400 ευρώ.

Τέσσερα μέτρα κατά της ακρίβειας ανακοινώνει «Ο Λόγος», επ’ αυτού δε και ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει: «Νέα μέτρα του Υπουργείου Ανάπτυξης κατά της ακρίβειας με μπλόκο στις προσφορές». Στο δε «Μανιφέστο»,  πρωτοσέλιδα, διαβάζω πως μπαίνει «πλαφόν» στο μητρικό γάλα.



Άλλη προβαλλόμενη γενικώς είδηση είναι πως τον Φεβρουάριο θα πληρώσουμε φθηνότερα το ηλεκτρικό ρεύμα. Το δε κυριότερο και λυτρωτικό είναι πως, -όπως διαβάζω στην «Γενική Δημοπρασιών»-, τα νέα αυτά μέτρα, ήδη, «αποδίδουν και αποσύρονται οι ανατιμήσεις».

Αμ’ έπος, αμ’ έργον, -όπως λέμε. Και αναμένουμε, όπως πάντα.

error: Content is protected !!