Δεν έχει παραλάβει η ΕΥΔΑΠ συγκεκριμένο δίκτυο στα Παλούκια λόγω των κακοτεχνιών του Δήμου. Δεν έχει παραλάβει η ΕΥΔΑΠ συγκεκριμένο δίκτυο στα Παλούκια λόγω των κακοτεχνιών του Δήμου.
Τι και αν η δημοτική αρχή της Ρούλας Νάννου πέτυχε να πάρει χρήματα από την Περιφέρεια (διοίκηση Ρένας Δούρου με Αντ/χη Νήσων τον Τάκη... Δεν έχει παραλάβει η ΕΥΔΑΠ συγκεκριμένο δίκτυο στα Παλούκια λόγω των κακοτεχνιών του Δήμου.

Τι και αν η δημοτική αρχή της Ρούλας Νάννου πέτυχε να πάρει χρήματα από την Περιφέρεια (διοίκηση Ρένας Δούρου με Αντ/χη Νήσων τον Τάκη Χατζηπέρο)

Τι και αν με ενέργειες της μετέπειτα Αντ/χη κας Βάσως Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη το ποσό εκταμιεύθηκε για να ολοκληρωθεί η αποχέτευση Παλουκίων.

Τι και αν τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν με φωτογραφίες. Η πρόσφατη επερώτηση στη Βουλή της βουλευτή της Ελληνικής Λύσης κας. Ασημακοπούλου ύστερα από επώνυμη καταγγελία κατοίκου των Παλουκίων, η οποία έχει προβεί όμοια και σε ερωτήσεις προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που δεν απαντήθηκαν ποτέ ήρθε να αποκαλύψει την αλήθεια.

Το συγκεκριμένο δίκτυο, στο οποίο αναφέρεται η Ερώτηση (δίκτυο επί των οδών Ακτής

Σαλαμινομάχων, Ρούκα και Νάξου), αφορά δευτερεύον δίκτυο το οποίο κατασκευάστηκε από το Δήμο Σαλαμίνας. Το εν λόγω δίκτυο δεν έχει παραληφθεί από την ΕΥΔΑΠ και όπως έχει

διαπιστωθεί από ελέγχους και αυτοψίες, παρουσιάζει κακοτεχνίες για τις οποίες οι Υπηρεσίες

της ΕΥΔΑΠ έχουν ενημερώσει το Δήμο Σαλαμίνας με σχετική επιστολή, καθώς είναι και ο

αρμόδιος για να τις αποκαταστήσει.

Σε ό,τι αφορά στην τοποθέτηση μπαλονιού φραγής σε φρεάτιο, σας γνωρίζουμε ότι τέτοια

ενέργεια δεν έχει γίνει από την ΕΥΔΑΠ.”

Τα παραπάνω απαντάει μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Χαράλαμπος Σαχίνης.

Για να δούμε όμως τι λέει η καθ’υλην αρμόδια κα Ε. Ψαρρά Διευθύντρια του Δικτύου Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ.

Μέχρι σήμερα (22/1/2024) ο Δήμος Σαλαμίνας δεν έχει προσκομίσει στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. τα κατασκευαστικά στοιχεία του έργου στην περιοχή των Παλουκιών Σαλαμίνας όπως προβλέπεται από τους όρους του άρθρου 15 του Κανονισμού Λειτουργίας Δικτύου Αποχέτευσης (ΦΕΚ 846 τ. Β/06-05-2009). Ως εκ τούτου, και δεδομένου ότι από επί τόπου επισκέψεις έχουν διαπιστωθεί κατασκευαστικά προβλήματα στο εν λόγω δίκτυο, για τα οποία έχει ενημερωθεί ο Δήμος λόγω αρμοδιότητας, η ΕΥΔΑΠ δεν έχει προβεί στην παραλαβή του.”

Αυτή η απάντηση μας κάνει να αναρωτηθούμε περισσότερο. Για ποια κατασκευαστικά προβλήματα μιλάει η αρμόδια διευθύντρια της ΕΥΔΑΠ; Πότε ενημερώθηκε ο δήμος; Γιατί αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματα που του έστειλε η πολίτης; Για ποιο μπαλόνι φραγής μιλάει ο διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ και τι αποτέλεσμα αυτό επιφέρει; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την αβάσταχτη μυρωδιά πλησίον του αντλιοστασίου, για την οποία ο δήμος τα ρίχνει στην ΕΥΔΑΠ. Και τελικά τι γίνεται εδώ; Υπάρχει κάποιος έστω πολιτικός επόπτης να μας απαντήσει υπεύθυνα και σε εμάς και στην πολίτη. Σίγουρα στο θέμα θα επανέλθουμε πολύ σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες τις οποίες και διερευνούμε.

Νίκος Φ. Γιαννόπουλος

Υ.Γ Συγχαρητήρια στη δημότη που παλεύει με θεούς και δαίμονες τόσα χρόνια ώστε να βγουν οι κακοτεχνίες στην αποχέτευση των Παλουκίων στο φως.

Υ.Γ2 Μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να διαβαστεί πλέον το συγκεκριμένο δελτίο τύπου του δήμου.

“Ξεκινήσαμε!

25.09.2020: ανακοινώσαμε ότι ξεκίνησε εκ νέου το έργο της επισκευής τμήματος δικτύου ακαθάρτων στα Παλούκια και μετά την ολοκλήρωση του ξεκινούν οι συνδέσεις των οικιών με το δίκτυο της αποχέτευσης.

10.12.2020: οι συνδέσεις των οικιών στα Παλούκια ξεκίνησαν!

Υλοποιήσαμε μια ακόμη δέσμευση μας και με την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής παραδίδουμε ένα έργο πνοής στους κατοίκους των Παλουκίων.

Το δίκτυο αποχέτευσης σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη της Σαλαμίνας. Ήρθε επιτέλους η ώρα να αναβαθμίζουμε περιβαλλοντικά το νησί μας, να κερδίσουμε περιβαλλοντική και οικολογική ταυτότητα και να συμβαδίσουμε με τα σύγχρονα πρότυπα διαχείρισης αστικών λυμάτων.

Μπορούμε να υλοποιούμε όσα δεσμευόμαστε. Συνεχίζουμε!

Εκ του Γραφείου Τύπου

error: Content is protected !!