ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η κατά πολλούς έξυπνη κίνηση του Πρωθυπουργού, προχθές προς τους αγρότες, στους οποίους υποσχέθηκε και επιδοτήσεις, και την απόλυτη συμπαράστασή... ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η κατά πολλούς έξυπνη κίνηση του Πρωθυπουργού, προχθές προς τους αγρότες, στους οποίους υποσχέθηκε και επιδοτήσεις, και την απόλυτη συμπαράστασή του στα προβλήματά τους, φαίνεται πως τελικώς δεν τους έπεισε.

«Θα φτάσουμε μέχρι την Ακρόπολη», δήλωναν εχθές οι πορευόμενοι με τα τρακτέρ τους προς Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μπουν στην πόλη και να διαμαρτυρηθούν μπροστά στη Έκθεση τής «Agrotica», κάτι που θα επαναλάβουν, -λένε-, και το Σάββατο με πανελλήνια συμμετοχή αγροτών.



Εντωμεταξύ, μπλόκα ξεκίνησαν και σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Μακεδονία, Θράκη και συνεχίζονται στην Θεσσαλία.

Το θέμα δε, δεν είναι μόνο ελληνικό, και όλη σχεδόν η Ευρώπη είναι ξεσηκωμένη με τους αγρότες σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία, και στην Πολωνία, όπου οι εκεί αγρότες πέταξαν αυγά στον Υπουργό Γεωργίας.



Έτσι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απεφάσισε να συζητήσει το θέμα και να δώσει λύσεις, εχθές, περικυκλωμένου του κτιρίου συνεδρίασης-του από 1.000 τρακτέρ, -κατά το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων-, αλλά και νερό κατά ριπάς συνοδεία καπνογόνων από την Αστυνομία, προκειμένου οι διαδηλωτές αγρότες να πάψουν να εκσφενδονίζουν μπουκάλια μπύρας, αυγά και δεμάτια σανό, να βάζουν φωτιές στα σκουπίδια, και ένας εξ αυτών να κουβαλά ολόκληρο κομμένο δέντρο, προκειμένου να κλείσει την είσοδο του οικοδομήματος, όπου συνεδρίαζαν οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Αφού δε και ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, αν και είχε προειδοποιήσει τις Βρυξέλλες πως «είναι λάθος τους να μην παίρνουν στα σοβαρά την φωνή του λαού», τελικά προσαρμόστηκε στην γνώμη των υπολοίπων, μάλλον οι αγρότες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.



error: Content is protected !!