Νέα δισκογραφική δουλειά από τη Μάνια Βλαχογιάννη και το Enchord String Quartet  The Musicals IΙ: Ηope Νέα δισκογραφική δουλειά από τη Μάνια Βλαχογιάννη και το Enchord String Quartet  The Musicals IΙ: Ηope
Με μία νέα δισκογραφική δουλειά, η οποία από τις πρώτες ώρες της κυκλοφορίας της βρέθηκε στην #1 θέση του Chart GREECE TOP 100 SONGS,... Νέα δισκογραφική δουλειά από τη Μάνια Βλαχογιάννη και το Enchord String Quartet  The Musicals IΙ: Ηope

Με μία νέα δισκογραφική δουλειά, η οποία από τις πρώτες ώρες της κυκλοφορίας της βρέθηκε στην #1 θέση του Chart GREECE TOP 100 SONGS, καλωσορίζει τη νέα χρονιά η crossover σοπράνο και μουσικός Mάνια Βλαχογιάννη.

The Musicals II: Hope είναι ο τίτλος του νέου της EP και περιλαμβάνει τρία πολυαγαπημένα τραγούδια από κορυφαία Musicals, τραγούδια που αποπνέουν αισιοδοξία, ψυχική δύναμη και ανθρωπιά.

Tο πολυαγαπημένο τραγούδι Memory από το θρυλικό Musical Cats του Andrew Lloyd Webber ακολουθεί την πασίγνωστη, τρυφερή μπαλάντα Over the Rainbow, από το MusicalO Mάγος του Όζ του Χάρολντ Άρλεν.

Το εμβληματικό Climb every mountain από το οσκαρικό Μιούζικαλ  Η Μελωδία της Ευτυχίας σε μουσική των Ρίτσαρντ Ρότζερς και Όσκαρ Χάμερσταϊν συμπληρώνει την τριλογία – αφιέρωμα στο όραμα της καταξιωμένης ερμηνεύτριας για έναν καλύτερο κόσμο.

Το EP The Musicals ΙI: HOPE  αποτελεί το δεύτερο μέρος της πρωτοποριακής, απαιτητικής και επιτυχημένης συνεργασίας της Μάνιας Βλαχογιάννη με το διακεκριμένο γυναικείο κουαρτέτο έγχορδων ENCHORD String Quartet.

Οι τέσσερεις κορυφαίες μουσικοί, μέλη των μεγαλύτερων ελληνικών ορχηστρών που πλαισιώνουν την πολύπλευρη καλλιτέχνιδα είναι στο βιολί η Μπρουνίλντα – Ευγενία Μάλο, Β’ κορυφαία στη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και η Κίτη Βαρδάμη, Β’ κορυφαία στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Στη βιόλα ακούμε τη Γκέρτα Σινάι, μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και στο βιολοντσέλο τη Μιρέλα Ρούτση, Α’ κορυφαία στη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων.

Τις ενορχηστρώσεις για φωνή και κουαρτέτο έγχορδων υπογράφει ο μαέστρος και ενορχηστρωτής Παναγιώτης Βλάχος.

To ΕP The Musicals II: Hope είναι διαθέσιμο παγκοσμίως σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής, το Spotify και το YouTube από τη δισκογραφική εταιρία InSideOut Music.

H ηχογράφηση έγινε στα Artracks Recording Studios

Η σοπράνο crossover, μουσικός και λογοτέχνης Μάνια Βλαχογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε Δίπλωμα Καθηγήτριας Πιάνου από το

Εθνικό Ωδείο Αθηνών σε ηλικία 17 ετών, με Άριστα Παμψηφεί, Α’ Bραβείο και Αριστείο Eξαιρετικής Eπιδόσεως και Δίπλωμα Σολίστ

Πιάνου από τη Μουσική Ακαδημία Ρίχαρντ Στράους του Μονάχου,

όπου παράλληλα σπούδασε Μονωδία και Σύγχρονο Μουσικό Θέατρο.

Φοίτησε στη Ανώτατη Μουσική Σχολή Δρέσδης και σε Δραματική Σχολή του Μονάχου ενώ συμμετείχε σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές παραστάσεις και συναυλίες στο εξωτερικό.

Σε νεαρή ηλικία της δόθηκε η θέση της Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή της Πανεπιστημιακής Πόλης Garching του Μονάχου.
Μέχρι σήμερα κυκλοφορούν διεθνώς 28 δισκογραφικές δουλειέςτης σε ποικίλα είδη μουσικής, αρκετές από της οποίες κατέκτησαν ταΕλληνικά και Ευρωπαϊκά Charts.

Εμφανίζεται σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις και συναυλίες υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων Ελ. Καλκάνη και συνεργάζεται με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ στο Ηρώδειο, το Βεάκειο, το Πολεμικό Μουσείο,  Δημοτικά Θέατρα και πολλές μουσικές – θεατρικές σκηνές σε Αθήνα και Περιφέρεια.  Συνεργάστηκε με τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, τον Δημήτρη Μπάση, τον Βασίλη Λέκκα κ.ά.

Το 2019 ίδρυσε το μουσικό σχήμα ERA MUSICALE, με το οποίο

διοργανώνει συναυλίες με τραγούδια από δημοφιλή Μιούζικαλ όλων των εποχών και ταινίες της μεγάλης οθόνης.

Η Μάνια Βλαχογιάννη έγραψε το βιβλίο – λιμπρέτο Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ,  το οποίο μεταφέρθηκε ως νέα ελληνική Μοντέρνα Όπερα με μεγάλη επιτυχία στη μουσικοθεατρική σκηνή σε δύο εκδοχές.

Εκλέχθηκε Γενική Γραμματέας του Ομίλου UNESCO Tεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και είναι επικεφαλής της διοργάνωσης του ετήσιου Πανελλήνιου Μουσικού Διαγωνισμού του Ομίλου από το 2020.

Από το 2019 – 2023 υπήρξε Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου για θέματα Πολιτισμούκαι μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγ. Παρασκευής.  Από 2021 – 2023 ανέλαβε παράλληλα τη θέση της Αντιπροέδρου στον ίδιο Οργανισμό.

error: Content is protected !!