ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ποιός μπορεί να αμφιβάλει περί του ότι η Επιστήμη προχωρεί αλματωδώς και πως σε λίγο χρονικό διάστημα από τις ημέρες... ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ποιός μπορεί να αμφιβάλει περί του ότι η Επιστήμη προχωρεί αλματωδώς και πως σε λίγο χρονικό διάστημα από τις ημέρες μας, θα μας έχει μεταβάλει σε υπεράνθρωπα όντα, έτοιμα ακόμη και να μπορούμε να κατασκευάζουμε έναν Άνθρωπο, αν και δεν προλαβαίνουμε γιατί μας τρώνε στην στροφή των αλλαγών τα τετραπέρατα ρομπότ, τα οποία θα μας κυβερνούν ώσπου να μείνουν μόνα επί της Γης.

Ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας Elon Musk, μόλις ανακοίνωσε πως η εταιρεία «Neuralink» προχώρησε ήδη με επιτυχία στην εγκατάσταση ασύρματου τσιπ εγκεφάλου σε άνθρωπο για πρώτη φορά.



Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, δε, της ίδιας της Εταιρίας, -η οποία έλαβε άδεια να από τον FDA δοκιμάσει το τσιπ σε ανθρώπους τον περασμένο Μάιο-, ένα ρομπότ χρησιμοποιείται για να τοποθετήσει χειρουργικά 64 εύκαμπτα νήματα, λεπτότερα από μια ανθρώπινη τρίχα, σε ένα τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την «πρόθεση κίνησης». Στόχος της εταιρείας, -συνεχίζει-, είναι το  να «συνδέσει» τους ανθρώπινους εγκεφάλους με τους υπολογιστές, προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση πολύπλοκων νευρολογικών παθήσεων.



Ο  Ίλον Μασκ δήλωσε ότι το πρώτο προϊόν της «Neuralink» θα ονομάζεται «Telepathy», Καθώς όπως αυτολεξί είπε: «Η τηλεπάθεια, θα επιτρέψει τον έλεγχο του τηλεφώνου ή του υπολογιστή σας και μέσω αυτών, σχεδόν, κάθε συσκευής, απλά με τη σκέψη. Οι αρχικοί χρήστες θα είναι όσοι έχουν χάσει τη χρήση των άκρων τους», φέροντας ως παράδειγμα τον πρόσφατα θανόντα επιστήμονα που έπασχε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα κατέληξε:«Φανταστείτε αν ο Στίβεν Χόκινγκ μπορούσε να επικοινωνεί ταχύτερα από μια δακτυλογράφο. Αυτός είναι ο στόχος».

Όμως, ο στόχος, θα παραμείνει στην γραφομηχανή και το τηλέφωνο, ή θα επεκταθεί και σε άλλα καλά ή επιζήμια για τον Άνθρωπο;



error: Content is protected !!