ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ 15%  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ 15%  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΗ
του Μάνου ΔερτούζουΔημοτικός Σύμβουλος Στο  Δημοτικό Συμβούλιο οι μάσκες έπεσαν. Η Δημοτική αρχή χωρίς να έχει πολιτικό κόστος αφού οι εκλογές τελείωσαν, επέβαλε αύξηση... ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ 15%  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΗ

του Μάνου Δερτούζου
Δημοτικός Σύμβουλος

Στο  Δημοτικό Συμβούλιο οι μάσκες έπεσαν.

Η Δημοτική αρχή χωρίς να έχει πολιτικό κόστος αφού οι εκλογές τελείωσαν, επέβαλε αύξηση των Δημοτικών τελών για να καλύψει το έλλειμμα  δύο και πλέον εκατομμυρίων,  το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν με την ανάθεση του οδοφωτισμού στον ιδιώτη, αντί ποσού περίπου 15.000.000  για 12 χρόνια.

Τον Απρίλιο του 2021 στο Δημοτικό Συμβούλιο,  όταν συζητούσαμε το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης  έλεγα ότι , «εάν προχωρήσετε σε αυτή την ενέργεια να παραδώσετε τον οδοφωτισμό στον ιδιώτη με αυτόν τον τρόπο, οδηγείτε τα οικονομικά του Δήμου σε αδιέξοδο και υποθηκεύετε τα ανταποδοτικά του  Δήμου».  Δυστυχώς δικαιώθηκα…..

Το Σάββατο 3/1/2024 στο Δημοτικό Συμβούλιο  αποδείχθηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο,  ότι το έλλειμμα  στα ανταποδοτικά του Δήμου περισσότερο από 2 εκατ. ευρώ βάσει της οποίας αναγκάστηκαν να κάνουν αύξηση Δημοτικών τελών,  οφείλεται σε αυτή την πολιτικά αλόγιστη ενέργεια.

Επιβάλλεται αυτή τη στιγμή να καταγγελθεί η σύμβαση με τον ανάδοχο η ο ποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια  τον Δήμο σε οικονομική κατάρρευση.

Η Σύμβαση είναι σαφής και  παραβιάζεται!!!

Για να  πάρει ο ανάδοχος  την αμοιβή του, 1.250.000 για το 2024, «θα πρέπει αυτή να προέλθει από την εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται από την υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης»

Είναι δυνατόν να έρχεται  χρέωση από την ΔΕΗ στον δήμο 800.000 ευρώ  για ένα χρόνο και ο ανάδοχος να παίρνει  επί πλέον 1.250.000 ευρώ;  Εάν αυτό δεν είναι πολιτικό σκάνδαλο πως διαφορετικά θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε;

Για την μείωση του κόστους της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τον δήμο μας δεν  χρειαζόμασταν κανέναν  «μεσάζοντα» ιδιώτη. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με πολύ λιγότερα χρήματα ή ακόμη χωρίς  επιβάρυνση  με το  προσωπικό του δήμου,   κάτι το οποίο έγινε τα τελευταία 10 χρόνια και είχαμε μείωση του κόστους 45%!!!!!

Προσπάθησαν  με ανακρίβειες στο Δημοτικό Συμβούλιο  να δικαιολογήσουν την  αύξηση  των Δημοτικών τελών , αλλά το μόνο που έκαναν  ήταν να εκτεθούν περισσότερο.

Πατήστε τον Σύνδεσμο και ακούστε το Δημοτικό Συμβούλιο. Η ομιλία μου από το 2.58.30

https://www.youtube.com/watch?v=fbFRL3qKREk

error: Content is protected !!