ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ; ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όταν μία Κυβέρνηση, κερδίζει δύο φορές, -την μία πίσω από την άλλη-, τις κοινοβουλευτικές εκλογές, -έστω και με 41% την... ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όταν μία Κυβέρνηση, κερδίζει δύο φορές, -την μία πίσω από την άλλη-, τις κοινοβουλευτικές εκλογές, -έστω και με 41% την δεύτερη φορά-, αυτό θα πει πως ο πολίτης, της έχει εμπιστοσύνη.

Άρα και η Κυβέρνηση αυτή, έχει υποχρέωση να σταθεί δίπλα στον πολίτη και αυτό το έχει διατυπώσει και επαναλάβει άπειρες φορές ο Πρωθυπουργός μας, και καθημερινώς το υπενθυμίζουν οι υπουργοί και βουλευτές της παρούσας Κυβέρνησης.



Με τελευταία δε, τα τελευταία γεγονότα με τις κινητοποιήσεις των αγροτών μας από Έβρο μέχρι και Κρήτη, τον ακούσαμε να εξαγγέλλει και κάποια μέτρα, και όταν οι αγρότες παρέμειναν ανένδοτοι, υποσχέθηκε και άλλα μέτρα και μία συζήτηση μαζί τους, ενώ παράλληλα κανά δύο από αυτούς τον επευφημούσαν στις συναντήσεις τους.

Αμφιβάλλουν ίσως πως θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, -και γιατί άραγε; Έχουν, μήπως, κάποια προηγούμενα, υπάρχουν κάποιες υποσχέσεις που ίσως δεν πραγματοποιήθηκαν;



Έπειτα, εντύπωση μου δημιουργούν αυτές οι όλες κινητοποιήσεις, σε πολλούς κλάδους επαγγελμάτων και Οργανισμών, όπως στο ΕΣΥ, στην Παιδεία, και γενικά όλων αυτών των συνδικαλιστών που κάθε λίγο και λιγάκι κατεβαίνουν σε διαμαρτυρίες και απεργίες.

Σήμερα, για παράδειγμα, οι αγρότες, κατεβαίνουν στην Νίκαια Λαρίσης, να διαμαρτυρηθούν και να συσκεφθούν, και παράλληλα σκέπτονται να «κλείσουν» κάποιες εθνικές οδούς.

Διαμαρτύρονται έντονα και συνεχώς οι φοιτητές, και στις 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιούν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ακολουθούμενο στις 28 του ίδιου μήνα από μία πανελλαδική απεργία, της ΑΔΕΔΥ, και στις 17 Απριλίου της ΓΕΣΣΕ.



Συνεχίζουν την αποχή τους οι Δικηγόροι, ενώ στις 24 Ιανουαρίου είχαν απεργήσει οι εργαζόμενοι της ΑΑΔΕ και στις 16 του ίδιου μήνα οι αρχαιοφύλακες. Στο κλείσιμο δε του περασμένου χρόνου, είχαμε αποχή των συμβολαιογράφων, απεργία στα ταξί, προσωπικού παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ, Νοσηλευτικού Προσωπικού, και άλλες.

 Ωστόσο, πάντα ακούω τον Πρωθυπουργό να βεβαιώνει ότι θέλει και προσπαθεί να λύσει όλα μας τα προβλήματα, όπως αυτό το μεγάλο της ακρίβειας.

Οι προσπάθειες ωστόσο, δεν επιτυγχάνουν από την μία στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται πάντα κάποιος χρόνος. Υπομονή λοιπόν.

error: Content is protected !!